Home STIRI SI NOUTATI Social Primăria Oneşti vrea să preia reţeaua de apă din municipiu de la Ovidiu Budeanu

Primăria Oneşti vrea să preia reţeaua de apă din municipiu de la Ovidiu Budeanu

5 min read
0
23

După cum susţin primarul şi viceprimarul Oneştiului, preluarea reţelelor de apă şi canalizare de către municipalitate este singura soluţie pentru ca Oneştiul să beneficieze de o investiţie din fonduri europene de 30 de milioane de euro.

După întâlnirea de joi, 4 februarie, pe care primarul Oneştiului, Alexandru Cristea, şi viceprimarul Nicolae Gnatiuc au avut-o cu Ovidiu Budeanu, patronul SC Apă Canal SA Oneşti, şi Cornel Fântână, administratorul unic al firmei oneştene, au apărut diferite zonuri despre ce s-ar fi discutat în spatele uşilor închise. Viceprimarul Oneştiului, Nicolae Gnatiuc, a postat astăzi pe pagina sa de Facebook amănunte despre scopul întâlnirii cu cei de la Apă Canal şi primele concluzii ale discuţiilor:

„Ce s-a discutat la întâlnirea cu patronul SC Apă Canal

Întâlnirea care a avut loc joi, 4 februarie, la sediul Primăriei municipiului Oneşti, cu acţionarul majoritar al SC Apă Canal şi la care am participat alături de primarul interimar Alexandru Cristea, a avut drept scop găsirea celor mai bune soluţii astfel încât municipiul nostru să poată beneficia de o investiţie din fonduri europene de 30 de milioane de euro. Cine cunoaşte starea adevărată a reţelelor de apă şi canalizare din municipiu ştie că acestea sunt vechi de peste 60 de ani şi nu mai pot asigura mult timp siguranţa calităţii apei. Această stare de lucruri poate avea, din păcate, efecte asupra sănătăţii noastre şi a copiilor noştri. Singura soluţie este accesarea de fonduri europene pentru înlocuirea reţelei de apă din oraş. Iar singura posibilitate pentru a se obţine aceşti bani este ca administraţia locală să preia reţelele de distribuţie a apei şi să facă parte din Compania Regională de Apă Bacău.

 Refacerea reţelei de apă va duce atât la asigurarea calităţii acesteia cât şi la reducerea pierderilor şi la posibilitatea ca oneştenii să plătească mai puţin, aşa cum se întâmplă în Bacău şi în alte localităţi. Astfel că, după această primă întâlnire de joi, am căzut de acord, conducerea Primăriei Oneşti şi acţionarul SC Apă Canal, să găsim soluţiile legale pentru preluarea sistemului public de alimentare cu apă şi canalizare de către Unitatea Adminstrativ Teritorială (UAT) Oneşti. Primul pas a fost deja făcut prin faptul că am stat la aceeaşi masă de dialog şi am stabilit de comun acord să se facă o evaluare a reţelei de apă şi canalizare din municipiul Oneşti. Am ascultat propunerile acţionarului majoritar al SC Apă Canal şi, împreună cu primarul interimar Alexandru Cristea, iam asigurat pe reprezentanţii firmei oneştene că, în urma analizării propunerilor acestora de către compartimentele de specialitate (juridic, economic şi tehnic) din cadrul Primăriei, vom adopta soluţiile legale şi în folosul comunităţii oneştene.”

Monitorul de Trotus

vezi mai multe articole
Load More By Onestiul.ro
Load More In Social

vezi si...

S-A OPRIT APA IN STRADA CASINULUI

Pentru remedierea unei avarii aparuta astazi in strada Casinului 7-9, RAJA SA a fost nevoi…