Casa Memorială Rosetti – Enescu – Tescani


Program de vizitare: luni-duminică, orele 9.00-17.00

Localitatea Tescani, jud. Bacău, Tel: 0234 353401

Secţia „Dumitru şi Alice Rosetti Tescanu – George Enescu” funcţionează în fostul conac al renumitei familii boiereşti Rosetti-Tescanu şi are statut de monument istoric. Edificiul a fost construit în 1880 într-un frumos parc dendrologic, situat într-o zonă colinară, la 37 km de oraşul Bacău, în proximitatea satului Tescani.

După întâlnirea Marucăi Cantacuzino, născută Rosetti Tescanu, cu George Enescu, în 1909, marele muzician a venit aici deseori, lăsându-se inspirat de frumuseţea peisajelor. Bunăoară, la Tescani a definitivat capodopera sa lirică, Oedip, pe care a dedicat-o Marucăi.

Prin Actul de donaţie făcut de Maria Cantacuzino-Enescu în 1947, conacul familiei sale a devenit aşezământ cultural. În 1980 a fost inaugurată “Casa Memorială Rosetti – Enescu” din incinta imobilului principal, devenită, în 1990, Centrul de Cultura Tescani, apoi din 1993, Centrul de Cultura „Rosetti Tescanu – George Enescu”. Din anul 2007, casa memorială din Tescani este secţie a Muzeului Naţional „George Enescu”.

Sursa: http://www.georgeenescu.ro/document_1470_Sectia-‘Dumitru-si-Alice-Rosetti-Tescanu—George-Enescu’_pg_0.htm

Localizare:


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/onestiul/public_html/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 21