Home STIRI SI NOUTATI Educatie COMUNICAT DE PRESĂ Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” la ceas aniversar

COMUNICAT DE PRESĂ Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” la ceas aniversar

3 min read
ddd

Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” împlineşte 40 de ani de existenţă, prilej cu care primarul interimar al municipiului Oneşti, Alexandru Cristea, transmite cadrelor didactice, personalului şi elevilor instituţiei de învăţământ felicitări şi succes in viitor. Colegiul “Gheorghe Asachi” a devenit, în timp, reper pentru învăţământul oneştean, generaţiile de absolvenţi ale celor patru decenii de la înfiinţare fiind mărturie a devotamentului şi calităţii profesionale a cadrelor didactice ce au slujit şcoala oneşteană în toată această perioadă.

“Actul de naştere” al Colegiului “Gheorghe Asachi” a fost semnat pe 20 aprilie 1976, prin Hotărâre de Guvern. Iniţial a funcţionat sub titulatura de Liceu Industrial, având clase de învăţământ liceal şi şcoală de ucenici, ca în perioada următoare să fie înfiinţate clase de învăţământ profesional (1977) şi de învăţământ seral (1979). Prima clădire a Liceului de atunci, astăzi renovată cu fonduri europene, a fost ridicată între anii 1968 şi 1969. Actualul Colegiu a avut de-a lungul anilor diverse titulaturi: Liceul Industrial (1967-1990), Grupul Şcolar de Arte şi Meserii (1995-2004), Grupul Şcolar “Gheorghe Asachi” (2004-2007), pentru ca astăzi să poarte denumirea onorantă de Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”.

Numele patronului spiritual al instituţiei de învăţământ, Gheorghe Asachi, întemeietor al învăţământului în limba română în Moldova şi personalitate proeminentă a epocii sale, transmite cadrelor didactice şi generaţiilor de elevi dăruirea pentru şcoală şi dorinţa permanentă de perfecţionare.

Pentru administraţia publică locală, asigurarea condiţiilor pentru un învăţământ de calitate este prioritară. Primarul interimar Alexandru Cristea transmite conducerii Colegiului Tehnic “Gheorghe Asachi”, cadrelor didactice, personalului şi elevilor de aici şi de la toate unităţile de învăţământ din municipiu, întregul său sprijin pentru promovarea unui învăţământ de înalt nivel, defăşurat în condiţii optime, demn de renumele câştigat de şcoala oneşteană în ultimele decenii.

Purtător de cuvânt,

Cristian BIBIRE

vezi mai multe articole
Load More By Onestiul.ro