Home STIRI SI NOUTATI Social COMUNICAT DE PRESĂ ISJU BACAU 25.01.2014 – SITUAŢIA OPERATIVĂ LA NIVELUL JUDEŢULUI BACĂU

6 min read
ddd

SITUAŢIA OPERATIVĂ LA NIVELUL JUDEŢULUI BACĂU

Pentru asigurarea unui management adecvat al situaţiilor de urgenţă potenţial generate de fenomenele meteorologice periculoase vizate, începând cu data de 24 ianuarie a.c., ora 18.00, s-a dispus asigurarea permanenţei la toate primăriile din judeţul Bacău.

De asemenea, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău sunt constituite patrule care vor verifica modul în care este asigurată permanenţa la primării pe perioada valabilităţii avertizării meteorologice.

Totodată, la nivelul judeţului Bacău a fost operaţionalizată Grupa Operativă Integrată cu personal din cadrul structurilor MAI (Instituţia Prefectului judeţul Bacău, I.S.U.J., I.P.J., I.J.J., G.M.J.), la nivelul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău a fost activată grupa operativă a unităţii.

În conformitate cu informarea primită de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi – Secţia Drumuri Naţionale Bacău, se circulă pe toate drumurile naţionale din judeţul Bacău, în condiţii de iarnă. Partea carosabilă este acoperită cu un strat de zăpadă frământată de circa 1 – 3 cm şi alternează cu porţiuni umede.

Pe drumurile naţionale se acţionează cu 30 utilaje cu răspânditor şi lamă, 1 tractor cu lamă şi s-au împrăştiat 86 tone sare şi 30 tone nisip.

Ca urmare a prognozei meteorologice valabilă pentru următoarele zile, Serviciul Public Judeţean de Drumuri Bacău, a luat preventiv măsura închiderii temporare a 3 sectoare de drumuri judeţene:

–         DJ 207 F, Pădureni – Ilieşti, km 24+700 – 27+700, în lungime de 3 km, cu variantele de circulaţie Bereşti Bistriţa – Pădureni şi Racova – Ilieşti;

–         DJ 252, Ocheni Găicena, km 75+100 – 85+100, în lungime de 10 km, cu variantele de circulaţie Huruieşti – Ocheni şi Dealu Morii – Găiceana (DJ 206 A);

–         DJ 252 B, Gioseni – Bazga, km 16+200 – 23+100, în lungime de 6,9 km cu variantele de circulaţie Chetriş – Gioseni şi Horgeşti – Răcătău – Bazga (DJ 252A).

Pe celelalte drumuri judeţene din judeţul Bacău, se circulă în condiţii de iarnă.

Pe drumurile judeţene se acţionează cu 16 utilaje cu răspânditor şi lamă, 7 încărcătoare şi 2 autogredere.

În judeţul Bacău nu sunt localităţi în care să fie afectată alimentarea cu energie electrică sau gaze naturale.

Pentru monitorizarea situaţiei din teren, acţionează 43 de echipaje din cadrul IPJ Bacău, 12 echipaje de poliţie rutieră şi 31 echipaje de ordine publică.

Conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Bacău, pacienţii planificaţi în cursul zilei de azi pentru procedurile de dializă, au fost preluaţi de la domiciliu, transportaţi la unităţile spitaliceşti, iar după efectuarea procedurilor au fost transportaţi înapoi la domiciliu.

Patru pacienţi, din comuna Ungureni, care necesită dializă au fost reţinuţi în unităţile spitaliceşti. De asemenea, în teren se află ambulanţe pentru preluarea şi transportul la spital a pacienţilor care necesită dializă în zilele următoare.

În judeţul Bacău sunt asigurate 4748 locuri de adăpostire pentru persoanele surprinse în trafic pe perioada sezonului rece, precum şi 1303 de locuri pentru persoanele fără adăpost.

Situaţia persoanelor fără adăpost cazate în centrele special amenajate din judeţul Bacău:

Nr. crt.

Localitate

Locaţie adăpost

Număr de persoane cazate

Mun. BacăuTabăra de sinistraţi, Calea Moldovei, nr. 96 – 98

Mun. MoineştiSediul S.P.A.S., str. Căpitan Zăgănescu, nr. 18

TOTAL

vezi mai multe articole
Load More By Onestiul.ro
Load More In Social

vezi si...