Home STIRI SI NOUTATI Social Comunicat de presa Primaria Onesti – 22.12.2016

Comunicat de presa Primaria Onesti – 22.12.2016

4 min read
0
25

Dupa 17 ani, timp in care reteaua de apa a Municipiului Onesti s-a aflat in exploatarea unei societati comerciale, incepand de astazi, 21.12.2016, sistemul de alimentare cu apa a reintrat in posesia Unitatii Administrativ Teritoriale – Municipiul Onesti, putând fi gestionată de autoritatile locale – Primar și Consiliu local.

Pornim, astfel, de la zero, dar acest lucru nu este suficient. Consiliul local Onesti a preluat gestionarea serviciului de alimentare cu apa, dându-l cu caracter temporar in administrarea SC DPP SA Onesti societate din subordinea acestuia, iar, incepand de astazi, autoritătile locale vor demara toate procedurile legale pentru a adera in cel mai scurt timp la ADIB (Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Bacau) si SC CRAB SA (SC Compania Regionala de Apa Bacau SA).

Motivul principal pentru care Municipiul Onesti trebuie sa se afilieze la cele doua asociatii, il reprezinta capacitatea acestora de atragere a fondurilor europene in acest domeniu si investitiilor in infrastructura retelei de apa din Onesti, veche de peste 60 de ani.

Mentionam ca preluarea sistemului de apa de catre municipalitate a fost intarziata de actionarul majoritar, SC Apa Canal SA, care pana in ultimul moment a avut pretentii financiare în afara cadrului legal în cuantum de aproximativ 1.800.000 lei, actiune nelegala ce a tergiversat eforturile Primariei. De asemenea, intreruperea furnizarii cu apa in regim de permanenta catre consumatorii onesteni a fost cauzata de neplata datoriilor foarte mari ale SC Apa Canal SA catre CRAB.

Pentru ca pornim de la un moment zero, rugam pe toti cei care beneficiaza de acest serviciu (persoane fizice si juridice) sa inteleaga ca orice serviciu public nu poate fi sustinut fara achitarea contravalorii acestuia.

Incepand de maine, 22.12.2016, noul operator de furnizare a apei, SC DPP SA, va semna contractele cu asociatiile de locatari /proprietari din Municipiul Onesti.

Multumim tuturor factorilor care s-au implicat si ne-au sustinut in acest demers, Consiliului Local Onesti, Consiliului Judetean Bacau, Prefecturii Bacau, ADIB si in mod special tuturor onestenilor care au dat dovada de responsabilitate si si-au achitat toate facturile de apa, la timp.

Regretam ca unii dintre onesteni au inteles gresit situatia reala existenta si au fost dezinformati si manipulati de persoane care nu au dorit preluarea retelei de apa de catre Consiliul local Onesti. Precizam ca depunem toate eforturile pentru a rezolva toate problemele pe care comunitatea onesteana le intampina, foarte multe dintre ele mostenite. Primaria Municipiului Onesti va informa cetatenii cu privire la toate etapele pe care le va parcurge pentru a avea in Onesti un sistem de alimentare cu apa la standarde europene.

 

 

Primarul Municipiului Onesti,

Ing. Nicolae Gnatiuc

vezi mai multe articole
Load More By Onestiul.ro
Load More In Social

vezi si...

S-A OPRIT APA ÎN STRĂZILE G. BACOVIA, LIBERTĂȚII, SINTEZEI, STIRENULUI

  Pentru remedierea unei avarii aparută astăzi în strada Libertății nr 11, RAJA SA a …