Home STIRI SI NOUTATI Social CONSILIUL LOCAL ONESTI A ELIMINAT “CANTITATEA MINIMA DE 1 MC” DIN CONTRACTUL CU ROMPREST

CONSILIUL LOCAL ONESTI A ELIMINAT “CANTITATEA MINIMA DE 1 MC” DIN CONTRACTUL CU ROMPREST

6 min read
0
18

Consiliul Local Onesti a votat un proiect de Hotarare care, datorita amendamentului propus de consilierul Vasile Buzdugan, ar permite agentilor economici din Onesti sa negocieze direct cu SC Compania Romprest Service SA cantitatea de deseurimenajere pe care trebuiesa o plateasca lunar. In forma sa initiala, proiectul de Hotarare transmis de catre ADIS Bacau si dezbatut joi la Onesti, prevedea ca anumiti agenti economici sa plateasca lunar minim 0,5 mc de deseuri menajere.

Primarul interimar al municipiului Onesti, Alexandru Cristea, a propus Adunarii Generale a Asociatilor (AGA) a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara pentru Salubritate (ADIS) Bacau, inca de la inceputul lunii februarie, ca agentii economici care isi desfasoara activitatea in spatii mai mici de 100 mp sa plateasca pentru 0,25 mc/luna, iar ceilalti sa achite contravaloarea pentru 0,5mc/luna. Propunerea sa nu a fost agreata de catre conducerea ADIS, astfel incat primarul interimar al Onestiului a decis retragerea sa din Consiliul Director al ADIS. “Sunt numeroase firme care nu produc nici macar 0,5 mc deseuri pe luna, iar acest fapt a starnit, in mod firesc, nemultumirea agentilor economici din Onesti si a dus inclusiv la un blocaj in ceea ce priveste eliberarea autorizatiilor de functionare”, a afirmat, la acel moment, primarul interimar Alexandru Cristea, acesta sustinand ca va “continua demersurile legale pentru a sprijini societatile comerciale din Onesti”.

In cadrul intalnirii de negociere desfasurata pe 7 martie, intre conducerea ADIS Bacau si reprezentantii Companiei Romprest Service SA, s-a propus un nou model de contract pentru agentii economici si institutiile publice, model de contract ce prevede pentru anumite categorii de agenti economici cantitatea minima de 0,5 mc deseuri menajere/luna.

Numai ca aceasta propunere a fost impusa la pachet cu majorarea tarifului unic pentru prestarea serviciului de salubritate la 317,73 lei/tona fara TVA. In cadrul sedintei Consiliului Local din 24 martie, primarul interimar Alexandru Cristea a precizat ca motivul initierii proiectului pe ordinea de zi rezulta din obligatia sa legala de a primi mandat din partea Consiliului Local pentru a vota impotriva, in Adunarea Generala a Asociatilor ADIS.

 “S-au facut speculatii conform carora s-a dorit dublarea tarifului la gunoiul menajer, lucru neadevarat pentru ca solicitarea a venit din partea ADIS, iar votul final apartine Consiliului Local”, a precizat primarul Alexandru Cristea.

Acesta a mai declarat ca, “mi-am exprimat punctul de vedere ca primar in cadrul ADIS, cand am propus reducerea cantitatii mimine de deseuri menajere pentru firme la 0,25 mc (pentru cele cu spatii de pana in 100 mp) si 0,5 mc pentru celelalte societati”. Primarul Onestiului le-a transmis consilierilor locali ca o delegatie reprezentand peste 80 de agenti economici din Onesti i-au transmis nemultumirea fata de impunerea cotei de 1 mc/luna si chiar fata de 0,5 mc/ luna in cazul fimelor mici.“Din aceasta cauza s-a creat un blocaj,  agentii economici refuzand sa semneze contractele de salubritate si neputand sa li se eliberaze, astfel, autorizatiile de functionare”, a precizat primarul interimar Cristea. In aceste conditii, amendamentul propus de consilierul local Vasile Buzdugan, care permite agentilor economici sa isi negocieze singuri contractele cu Romprest, fara a li se impune anumite cantitati de deseuri menajere pe care sa le achite lunar, reprezinta solutia pentru a se debloca situatia de la Onesti.

“Avem oportunitatea de a reglementa contractul dintre agentii econiomici si operatorul de salubritate in conditiile in care interventia Primariei si a Consiliului Local se desfasoara in cadrul strict al legii”, a mai precizat primarul Onestiului.

Proiectul de Hotarare, incluzand amendamentul consilierului local VasileBuzdugan, a fost votat de majoritatea Consiliului Local Onesti (consilierii PSD si UNPR) cu sustinerea primarului interimar Alexandru Cristea si a viceprimarului Nicolae Gnatiuc. Singurii care nu au votat aceasta initiativa au fost consilierii PNL.

Avand votul Consiliului Local, primarul interimar Alexandru Cristea va sustine acest proiect in Adunarea Generala a Asociatilor ADIS Bacau .

vezi mai multe articole
Load More By Onestiul.ro
Load More In Social

vezi si...

S-A OPRIT APA ÎN STRADA PLOPULUI 1, 2 SI REPUBLICII 17-54

Pentru remedierea unei avarii aparută astăzi în strada Plopului nr. 2, RAJA SA a fost nevo…