Home STIRI SI NOUTATI Consumul de apa rece se poate declara pe mobil

Consumul de apa rece se poate declara pe mobil

4 min read
0
3

Startup-ul romanesc, DAS DATA, a lansat la inceputul lunii iulie, platforma de achizitii de date pentru utilizatori www.conducta.ro, prima de acest fel din Romania. Astfel, prin intermediul acesteia consumul de apa rece si calda se poate declara pe telefonul mobil. Stocarea datelor, dupa cum se arata in comunicatul de presa, se vor face direct in cloud, ceea ce inseamna scalabilitate, stabilitate si costuri reduse de implementare.

Din datele statistice rezulta ca, desi in prezent peste 70% dintre romanii din mediul urban au acces la internet iar totalul gospodariilor din Romania se ridica la peste 8,5 milioane (sursa: INS), declararea consumului de apa rece si calda se face inca manual, prin biletele la asociatie sau vizite lunare la administratie. Asta inseamna un consum inutil de resurse, dar si pierderi financiare existente din cauza raportarilor eronate. De aici s-a nascut ideea platformei Conducta.ro care simplifica modalitatea prin care se declara consumul utilitatilor si permite integrare direct cu echipamentele de masura a consumului, atat rezidentiale cat și industriale. In acest fel, pierderile pe retea se identifica rapid iar facturile la utilitati vor scadea. Integrarea dispozitivelor mobile în cadrul acestui proiect este cel mai important factor, raportarea facandu-se in materie de secunde, in comparatie cu procedura curenta cu o durata de procesare intarziata.

Marius Dima, director general al DAS DATA, compania producatoare a platformei Conducta.ro, a precizat in comunicatul de presa ca: ”In momentul de fata, in Romania, 20% din veniturile lunare se duc pe plata utilitatilor. Un consum rational, cu mai putine pierderi pe retea, ar fi  indicat, daca s-ar dori acest lucru. Cred ca fiecare dintre noi trebuie sa inceapa sa faca ceva real pentru a-si imbunatati viata acasa. Ne dorim ca prin Conducta, apa sa se poata măsura in timp real, de la sursa pana la consumatorul final, cum e si firesc.”

DAS DATA este un proiect lansat in decembrie 2013, ce are scop simplificarea achizitiilor de date printr-o solutie solida utilizata deja in parte industrial. In cursul lui 2014 s-a lucrat pentru identificarea si analizarea nevoilor pietei romanesti. Alte proiecte în plan vor fi pentru eficientizare energetica și aplicatii pentru monitorizarea mediului în cadrul programului european Climate-KIC.
Conducta.ro este in prezent un proiect functional lansat în varianta private beta și se poate testa gratuit online la www.conducta.ro

 

vezi mai multe articole
Load More By onestiul
Load More In STIRI SI NOUTATI

vezi si...

Revelion 2015 la Onesti!