Home STIRI SI NOUTATI Sport Copii care luptă cu sărăcia pentru performanță

Copii care luptă cu sărăcia pentru performanță

4 min read
0
6

Nu au ce să îmbrace, iar echipamentele sportive se transmit din generaţie în generaţie. DAR, aduc faimă României. Este povestea campionilor la lupte libre, de la Oneşti

Acasă la Nadia Comăneci. De acolo, de unde se naşte gloria. Copii care au învăţat de mici să lupte pentru performanţă. În ring sunt campioni. Acasă, se luptă să supravieţuiască. O realitate cruntă, care i-a făcut mai puternici. Mai ambiţioşi. Astăzi, o veţi cunoaşte pe Daniela. La 12 ani este, deja, vicecampioană naţională la lupte libere. Una dintre micile campione ale României.

Într-o curte săracă, Daniela, o puştoaică de 12 ani, taie lemne. E un altfel de antrenament.

De doi ani, Daniela practică lupte libere. Luptă pe saltea, cum luptă cu sărăcia. Trăieşte într-o casă care ani la rând a folosit drept grajd, echipamentul şi ghetele le-a căpătat de la colegii mai mari, iar părinţii o întreţin pe ea şi pe fratele mai mic din ceea ce câştigă din munca de zilieri. Dulciuri, capătă doar de sărbători. Le-am dus îngheţată şi Iulian, fratele mai mic şi a mâncat o pe nerăsuflate.

Între pereţii de chirpici, Daniela visează. La performanţă. Până şi joaca cu fratele ei e tot un antrenment.

De un an, casa ei e mai mult Clubul Sportiv de la Oneşti. La 30 de kilometri de casă. După orele de şcoală, Daniela se antrenează cel puţin 3 ore, intens, pentru că cea mai mare dorinţă a ei e să ajungă la Olimpiadă.

O pereche de ghete costă cel puţin 60 de euro. O avere pentru familia ei, pe care sărăcia o ţine departe de competiţii. Părinţii nu şi-au văzut niciodată copila în concurs, i-au admirat doar medaliile.

În 2 ani, Daniela a adunat titlul de vicecampioană naţională şi locul I individual, dar şi cu echipa de fete. Daniela e unul dintre cei 14 copii care promit să facă performanţă în sport. Sunt ajutaţi doar de Fundaţia Olimpică Română.

Mâine, la Observator veţi cunoaşte povestea altor trei Campioni. Pentru care banii nu înseamnă lux, ci accesul la performanţă. Copii care aduc faimă României, dar care, fără sprijin se pot pierde.

Sursa si video:  Observator.TV

vezi mai multe articole
Load More By Onestiul.ro
Load More In Sport

vezi si...

S-A OPRIT APA ÎN ZONA DE JOS A ORASULUI. PRESIUNE SCAZUTA IN ZONA DE SUS

Pentru remedierea unei avarii aparută astăzi în Calea Marasesti nr. 21, RAJA SA a fost nev…