Home STIRI SI NOUTATI Economie Disponibilizare colectiva la Rafo Onesti

Disponibilizare colectiva la Rafo Onesti

3 min read
0
26

Miercuri, 28 septembrie, a fost depus la Inspectoratul Teritorial de Munca Bacau documentul oficial pentru concedierea colectiva a tuturor celor aproape 370 de salariati ai societatii Rafo Onesti.

Disponibilizarea colectiva a fost ceruta chiar de salariati, dupa ce timp de opt luni ei nu si-au mai primit drepturile salariale, dar si dupa ce rafinaria a trecut in administrarea a nu mai putin de trei proprietari ai pachetului majoritar de actiuni.

Salariatii au protestat recent si au declarat ca nu mai au incredere in promisiunile facute de actionarul majoritar, care si asa s-a schimbat foarte des. Ei au ales varianta disponibilizarii colective in speranta ca astfel vor mai putea beneficia de drepturile care li se cuvin intr-o astfel de situatie.

„Din 28 septembrie – ne-a declarat liderul Sindicatului Rafinorul, Ion Marian -, timp de 30 de zile actionarul majoritar, cine va fi acesta in final, dar si salariatii mai pot opta pentru a ramâne in rafinarie, daca vor aparea masuri clare de repornire a instalatiilor si daca vor fi achitate salariile restante, asa cum s-a convenit cu administratia atunci când s-a cerut disponibilizarea colectiva”.

Actionarul majoritar al Rafo este, in prezent, o companie belgiana, Rezult-4-You, ai caror reprezentanti inca nu au calcat prin rafinarie. Acum câteva zile, Rafo a fost vizitata de doua delegatii de posibili investitori americani, una dintre ele fiind de la compania Stratum Energy, care prospecteaza si exploateaza titei si gaz metan in zona Moinesti.

Americanii de la Stratum au declarat ca s-ar putea pronunta in legatura cu Rafo numai dupa ce se va clarifica situatia acesteia in privinta actualului actionar majoritar, dar si a sechestrului instituit acolo de ANAF.

Desteptarea.ro

vezi mai multe articole
Load More By Onestiul.ro
Load More In Economie

vezi si...

S-A OPRIT APA ÎN STRADA PLOPULUI 1, 2 SI REPUBLICII 17-54

Pentru remedierea unei avarii aparută astăzi în strada Plopului nr. 2, RAJA SA a fost nevo…