Home STIRI SI NOUTATI E.ON România a început o anchetă internă la sucursala din Moldova

E.ON România a început o anchetă internă la sucursala din Moldova

5 min read
0
8

Reprezentanți din conducerea E.ON România au venit, recent, în Bacău, nemulțumiți de scandalul în care este implicată compania și de dosarele penale deschise pe numele unor șefi și directori din cadrul E.ON Moldova, acuzați de corupție și abuz în serviciu, unii dintre ei arestați preventiv.

E.ON România a început propria anchetă și încearcă să afle la ce nivel s-au întins afacerile ilegale, furtul de energie electrică, câte persoane sunt implicate și despre ce prejudiciu este vorba. Surse din cadrul anchetei ne-au declarat că afacerile din cadrul E.ON Moldova se derulau pe trei paliere, de la cei mai mici angajați până la directori din Bacău și Iași (unde se analizau contestațiile). Printre salariați se vorbește de sume ce ajung până la 1.000 de euro/zi ce ar fi fost câștigate de cei mai influenți angajați ai E.ON.

Printr-un comunicat de presă, conducerea E.ON România confirmă că a declanșat o anchetă internă, în paralel cu cercetările procurorilor, care se va lăsa cu sancțiuni ce pot merge până la desfacerea contractului de muncă. “În situația tuturor salariaților considerați ca fiind implicați în acte de corupție, fie că sunt anchetați în stare de libertate, fie că sunt arestați preventiv, compania va lua măsurile necesare pentru ca în cadrul conferit de normele ce guvernează raporturile de muncă să valorifice drepturile angajatorului față de acești salariați – se arată în comunicatul E.ON România. Astfel, în paralel cu ancheta penală, dar și apelând la colaborarea și sprijinul organelor de cercetare și urmărire penală, compania va desfășura propriile investigații și analize în vederea stabilirii răspunderii disciplinare și patrimoniale a salariaților respectivi pentru prejudiciile cauzate companiei prin faptele lor. Metodele și procedurile aplicate în acest sens vor fi în acord cu competențele pe care legislația le conferă angajatorului și vor fi adaptate situației concrete în care se află din punct de vedere penal fiecare salariat implicat. Se au în vedere în acest sens măsuri cum ar fi suspendarea raporturilor de muncă, aplicarea sancțiunilor disciplinare care pot merge până la desfacerea contractului de muncă unde e cazul, constituirea ca parte civilă în cadrul procesului penal.”

În același timp, E.ON România le recomandă consumatorilor să nu accepte “ofertele” unor angajați (gen contor măsluit) și să nu permită accesul acestora la instalațiile proprii sau ale distribuitorului de energie electrică dacă li se propun modificări prin care să se împiedice înregistrarea consumului real de energie electrică. De asemenea, E.ON România face apel la consumatori să sesizeze compania sau poliția dacă au informații despre intervenții neautorizate la instalațiile de energie electrică.

http://www.ziaruldebacau.ro/e-on-romania-a-inceput-o-ancheta-interna-la-sucursala-din-moldova/

vezi mai multe articole
Load More By onestiul
Load More In STIRI SI NOUTATI

vezi si...

Revelion 2015 la Onesti!