Home STIRI SI NOUTATI Focar de scarlatina la Scoala Negri

Focar de scarlatina la Scoala Negri

3 min read
0
2

Patru copii de la Scoala „Costache Negri, din comuna Negri, au ajuns la spital, dupa ce au fost diagnosticati cu scarlatina.

Problemele au aparut saptamâna trecuta, când primul copil a fost internat in Sectia de Boli Infectioase de la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Bacau. In acest weekend, alti trei elevi au ajuns la aceeasi unitate medicala, pentru a primi ingrijiri de specialitate si tratament adecvat. Printre copiii afectatI, este si cel al viceprimarului din comuna.

„Sunt trei cazuri in spital, de la clasa a III-a si a V-a. Sunt copii care au avut simptome, dar, probabil, mai sunt si care nu stiu ca au. Trebuia sa se anunte, ca sa nu mai vina elevii la scoala. Din discutiile avute cu parintii, nu s-au facut controale medicale in scoala, dupa aparitia primului caz”, a declarat Dan Patriche, viceprimarul comunei Negri. Cazurile sunt confirmate de Directia de Sanatate Publica Bacau, dar si de conducerea scolii din localitate. „In total, sunt patru cazuri. Am discutat cu medicul de familie si va veni, mâine, pentru dezinfectie. Ceilalti elevi nu sunt bolnavi”, a declarat Gabriela Luchian, directorul Scolii „Costache Negri”.

Scarlatina este o boala infecto-contagioasa, intâlnita frecvent la copii cu vârste sub 10 ani. Se manifesta prin debut brusc cu febra, alterarea starii generale, angina streptococica, eruptie tegumentara. Transmiterea se face pe cale respiratorie, prin tuse, stranut sau chiar vorbire. Toti bolnavii de scarlatina se interneaza, obligatoriu, in spital, intre 7 si 10 zile, si se considera vindecat acela care, dupa 21 de zile de la debutul bolii, nu mai prezinta, la doua exudate consecutive, acel streptococ.

„Exista un focar de scarlatina la scoala din Negri. Trei cazuri au fost internate in acest weekend. Asistenta din localitate va recolta exudat faringian de la fiecare copil si vor fi supravegheati timp de zece zile. Cazurile confirmate sunt izolate”.
– Anda Dumitrescu – purt. cuv. Directia de Sanatate Publica Bacau

„Am avut cazuri de scarlatina si in municipiul Bacau. Copiii sunt izolati, li se administreaza tratament cu Penicilina V si se face monitorizare biologica timp de doua luni”.
– dr. Aurelia Taga, director medical SJU Bacau

http://www.desteptarea.ro/focar-de-scarlatina-la-scoala-negri/#sthash.gjojwcUA.dpuf

vezi mai multe articole
Load More By onestiul
Load More In STIRI SI NOUTATI

vezi si...

Revelion 2015 la Onesti!