Home STIRI SI NOUTATI Social Mita si falsuri cu gust de pui: A inceput judecarea dosarului politistilor din Onesti

Mita si falsuri cu gust de pui: A inceput judecarea dosarului politistilor din Onesti

2 min read
0
10

Tribunalul Bacau a judecat primul termen in dosarul politistilor din Onesti, anchetati pentru luare de mita. Asa cum se intâmpla in mod frecvent, si in acest caz primul termen a inceput cu o amânare pentru ca inculpatii sa aiba timp sa-si angajeze avocati.

Dosarul politistilor din Onesti, deschis in urma unor sesizari de luare de mita, a scos la lumina mai multe infractiuni. Unele grave, altele, gainarii – carne de pui primita de la agenti economici. Un nou termen va fi in martie.

Rechizitoriul in acest dosar a fost finalizat in vara si vorbeste, pe lânga infractiunile de luare de mita, si despre alte fapte – abuz în serviciu, fals intelectual, divulgare de informatii secrete de serviciu. Dupa finalizarea cercetarilor, procurorii de la Parchetul Tribunalului au trimis in judecata patru agenti de politie din Onesti.

Ancheta in cazul politistilor Razvan C. si Ciprian C. a inceput inca din 2013, când cei doi au picat testele de integritate facute de Directia Generala Anticoruptie. Politistii ar fi dat de inteles ofiterului DGA care facea testul ca l-ar putea ierta pentru o abatere in trafic pentru care i s-ar fi ridicat permisul timp de trei luni si i s-ar fi aplicat o amendă de 720 de lei. In urma “negocierilor”, testatorul a pus în asigurare suma de 300 de lei in schimbul careia s-ar fi sters sanctiunile.

Citeste mai departe: Desteptarea.ro

vezi mai multe articole
Load More By Onestiul.ro
Load More In Social

vezi si...

S-A OPRIT APA ÎN STRADA PLOPULUI 1, 2 SI REPUBLICII 17-54

Pentru remedierea unei avarii aparută astăzi în strada Plopului nr. 2, RAJA SA a fost nevo…