Home STIRI SI NOUTATI Social NOUL SISTEM DE MANAGEMENT AL DEŞEURILOR ÎN MUNICIPIUL ONEŞTI

NOUL SISTEM DE MANAGEMENT AL DEŞEURILOR ÎN MUNICIPIUL ONEŞTI

5 min read
0
54

COMUNICAT DE PRESĂ

 NOUL SISTEM DE MANAGEMENT AL DEŞEURILOR ÎN MUNICIPIUL ONEŞTI

    11 ianuarie 2016 este ziua în care intră în vigoare Contractul pentru “Delegarea serviciului de colectare şi transport al deşeurilor municipale în judeţul Bacău “, semnat în data de 6 mai 2015, la Bacău, de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Bacău, în calitate de Autoritate Contractantă, şi reprezentanţii COMPANIEI ROMPREST SERVICE SA.

     Licitaţia pentru desemnarea operatorului care să colecteze şi să transporte deşeurile în judeţul Bacău a avut loc în primăvara anului 2014, câştigătoare fiind desemnată COMPANIA ROMPREST SERVICE SA. Această societate va colecta şi transporta deşeurile din 65 de localităţi din judeţul Bacău, printre care şi municipiul Oneşti.  Toate aceste localităţi care vor beneficia de avantajele noului sistem de colectare selectivă a deşeurilor fac parte din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate ADIS Bacău.În vederea implementarii noului sistem de colectare a deşeurilor, ADIS Bacău a investit, din fonduri europene, peste 7,5 milioane de euro în zona Oneştiului.

     Noul operator care va colecta şi transporta deşeurile din municipiul Oneşti pune la dispoziţie echipamente noi, moderne, achiziţionate cu fonduri europene prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Este vorba de pubele din  plastic pentru deşeuri biodegradabile de 120 l, pubele din plastic pentru deşeuri reziduale, containere “clopot” de 3 mc si 1,1 mc precum şi containere de plastic pentru colectarea selectivă : hârtie/carton, plastic şi sticlă.

     Avantajele noului sistem de management al deşeurilor în municipiul Oneşti sunt multiple, de la cele financiare până la creşterea gradului de confort urban în municipiu datorită colectării selective a deşeurilor cu echipamente moderne.Important este faptul că nivelul taxei de salubritate va fi menţinut la valoarea de maxim 9,25 lei-persoană. Taxa de salubritate va fi plătită, trimestrial, de toţi locuitorii municipiului la Serviciul de Taxe şi Impozite al Primăriei Oneşti. Trebuie remarcate şi avantajele date de faptul că noul operator are dotări tehnice deosebite care fac posibilă colectarea selectivă a deşeurilor. De asemenea, va exista un grafic de colectare a deşeurilor strict astfel încât gunoiul se va ridica cel puţin o dată pe zi şi ori de câte ori se impune.

     Colectarea selectivă a deşeurilor reduce cantitatea de gunoi pentru care se plăteşte taxa de eliminare la depozit. Totodată, prin noul sistem de colectare selectivă creşte cantitatea de deşeuri care pot fi sortate şi valorificate. Prin realizarea acestor două deziderate se poate menţine noul nivel al taxei de salubritate cât mai mult timp.

     Noul serviciu de colectare selectivă a deşeurilor menajere este un proiect în beneficiul oneştenilor astfel că, în perioada următoare, toţi cetăţenii municipiului Oneşti vor fi informaţi prin presă, pliante, afişe, întâlniri directe cu reprezentanţii municipalităţii despre caracteristicile noului proiect de management al deşeurilor menajere în municipiul Oneşti.

Şef Serviciu Monitorizare Utilităţi Publice

Primăria Municipiului Oneşti

Laurenţiu MEDIANU

vezi mai multe articole
Load More By Onestiul.ro
Load More In Social

vezi si...

ATENTIE, S-A OPRIT APA IN CARTIERELE TCR, BORZESTI SI STRAZILE LIMITROFE!

Pentru remedierea unei avarii aparuta astazi in strada Eternitatii, RAJA SA a fost nevoită…