Home STIRI SI NOUTATI Social Onestenii se plâng ca nu au apa potabila pe timpul noptii

Onestenii se plâng ca nu au apa potabila pe timpul noptii

3 min read
0
13

Calvarul apei potabile a ajuns intr-o etapa noua in municipiul Onesti. Daca la pririle accidentale puse pe seama unor avarii la conducta de aductiune de la Valea Uzului ori din cauza reparatiilor de la Statia de Tratare de la Caraboaia, onestenii trebuie sa isi faca provizii de apa potabila, acum se intâmpla un alt lucru!

Locuitorii municipiului Onesti au constatat  – in mai multe zone – ca dupa ora 22.00 la robinete nu mai curge nici un strop de apa potabila! Situatia se repeta si la primele ore ale diminetii, când tocmai la plecarea la serviciu a salariatilor…nu curge nici o picatura de apa potabila!

Aceasta stare a lucrurilor ii nemultumeste mult pe locuitorii municipiului Onesti, care au initiat o petitie prin care solicita „apa potabila fara restrictii!”

Onestenii vor o conducta noua de la Barajul Valea Uzului cu statie de tratare la Cuciur, deoarece – dupa cum afirma multi oameni ce cunosc adevarata situatie – Statia de la Caraboaia este  subdimensionata si nu mai face fata actualelor cerinte. In petitia care a fost semnata de peste 200 de locuitori se fac referiri si la starea deplorabila a retelei de apa potabila, veche de peste 40 de ani.

„Sa nu ajungem din nou  ca in perioada comunista, când apa potabila era data uneori dupa program” – si-a exprimat un onestean nemultumirea pentru noua situatie creata de lipsa de la robinete a apei pe timpul noptii, afirmând ca „este rusinos sa se intâmple asa ceva in zilele noastre”.

In petitia care este semnata de un numar din ce in ce mai mare de locuitori ai Onestiului se mentioneaza: „Ne dorim un oras care sa beneficieze de aceleasi facilitati publice asa cum este cazul altor localitati importante din tara, fara restrictii la utilitati. Vrem conditii decente si civilizate”.

Este de remarcat ca autoritatile locale onestene sunt neputincioase in fata acestei situatii, din cauza faptului ca in municipiu este operator privat pentru  reteaua de distribuire a apei potabile.

Desteptarea.ro

vezi mai multe articole
Load More By Onestiul.ro
Load More In Social

vezi si...

ATENTIE, S-A OPRIT APA IN CARTIERELE TCR, BORZESTI SI STRAZILE LIMITROFE!

Pentru remedierea unei avarii aparuta astazi in strada Eternitatii, RAJA SA a fost nevoită…