Home STIRI SI NOUTATI Social Onestenii sunt chemati de Laurentiu Neghina sa discute pretul gunoiului

Onestenii sunt chemati de Laurentiu Neghina sa discute pretul gunoiului

4 min read
0
15

La initiativa lui Laurentiu Neghina, fost primar al municipiului Onesti, joi, 18 februarie, incepand cu ora 10.00, va avea loc dezbaterea publica asupra proiectului de Hotarare privind modificarea si completarea unor prevederi din Hotararea Consiliului Local 146/22 decembrie 2015 “privind stabilirea impozitelor si taxelor locale si alte taxe asimilate acestora, aplicabile incepand cu anul 2016”.

Concret, este vorba de modificarea taxei speciale de salubrizare care se aplica in Onesti incepand cu 11 ianuarie. Consiliul Local Onesti a votat o valoare a acestei taxe de 9,25 lei/luna/persoana in timp ce Laurentiu Neghina propune ca aceasta sa fie de doar 3,76 lei. Neghina a initiat in acest sens un proiect de Hotarare  ca urmare a initiativei cetatenesti, strangand peste 5.000 de semnaturi in sustinerea propunerii  sale.

Locul dezbaterii publice va fi sala Cinema Capitol Onesti, datorita numarului mare de solicitari din partea onestenilor pentru a participa la aceasta intrunire. Proiectul de Hotarare initiat de Laurentiu Neghina precum si Raportul de specialitate sunt afisate in cadrul procedurii de consultare publica pe site-ul Primariei municipiului Onesti www.onesti.ro , sectiunea Transparenta decizionala/consultare publica.

Laurentiu Neghina afirma in expunerea de motive la proiectul intiat de el si sustinut de cateva mii de onesteni ca era ”imperios necesar ca la aprobarea Hotararii de stabilire a acestei taxe speciale, act normativ cu un puternic impact social, sa existe o buna fundamentare cu luarea in considerare a situatiei economice a orasului nostru la acest moment, precum si o dezbatere publica in concordanta cu prevederile Legii privind transparenta decizionala in administratia publica”. Fostul primar mai sustine ca, “din datele pe care le detin la acest moment, valoarea acestei taxe nu poate depasi 3,4 lei/persoana/luna, avandu-se in vedere cantitatea de gunoi menajer colectata de pe raza municipiului Onesti in ultimele 12 luni, asa cum prevede contractul de asociere dintre Primaria Muncipiului Onesti si ADIS Bacau”.

Proiectul de Hotarare initiat de Laurentiu Neghina prevede un cuantum al taxei de salubrizare in valoare de 3,76 lei/persoana/luna, similar celui valabil in mediul rural. In acelasi document se mai precizeaza ca, “in masura in care cuantumul taxei stabilite (3,76 lei n.r.) nu acopera integral finantarea serviciului de salubritate, diferentele necesare achitarii obligatiilor municipiului Onesti catre ADIS Bacau vor fi suportate de la bugetul local al municipiului Onesti”. Dupa dezbaterea publica, urmeaza ca proiectul de Hotarare initiat de Laurentiu Neghina sa fie supus votului Consiliului Local Onesti.

M.T.

vezi mai multe articole
Load More By Onestiul.ro
Load More In Social

vezi si...

S-A OPRIT APA ÎN STRADA PLOPULUI 1, 2 SI REPUBLICII 17-54

Pentru remedierea unei avarii aparută astăzi în strada Plopului nr. 2, RAJA SA a fost nevo…