Home STIRI SI NOUTATI Social Onești: Confruntat cu evacuarea forțată, Ovidiu Budeanu returnează Primăriei rețeaua de apă și canalizare

Onești: Confruntat cu evacuarea forțată, Ovidiu Budeanu returnează Primăriei rețeaua de apă și canalizare

4 min read
0
8

Compania Apă Canal SA, controlată de afaceristul Ovidiu Budeanu, ar putea returna Primăriei Onești rețeaua de apă și canalizare a orașului, pentru care până acum și-a arogat drept de proprietate.

Administratorul firmei oneștene – controlate de acționarul majoritar Ovidiu Budeanu – a convocat pentru data de 4 mai 2016 ședința ordinară a Adunării Generale a Acționarilor (AGA) Apă Canal SA. Unul dintre punctele de pe Ordinea de Zi este „aprobarea conditiilor/a modalitătii în care se va face o eventuală preluare a activității de apă și de canalizare în municipiul Onești de către Primăria municipiului Onești (Consiliul local Onești), respectiv de către CRAB SA Bacău.”

Conform unor surse neconfirmate oficial, deși oficial nu se poate negocia, s-ar fi convenit cu conducerea interimară a Primăriei preluarea angajaților de la Apă Canal SA, la firma ce va fi înființată de Consiliul Local.

Potrivit unor sentințe judecătorești rămase definitive, Consiliul Local Onești este proprietar pe rețeaua de apă și canalizare, deși acest drept a fost pretins și de societatea Apă Canal SA. Omul de afaceri Ovidiu Budeanu a susținut mulți ani că, odată cu achiziția acțiunilor la Onedil SA (actuala Apă Canal SA), prin privatizare, a cumpărat pentru totdeauna și exclusivitatea serviciului de apă și canalizare în Onești.

În urmă cu o lună, Primăria Onești anunța, într-un comunicat de presă, că singura soluţie legală şi în beneficiul locuitorilor municipiului este promovarea unei acţiuni de evacuare a Staţiei de epurare Jevreni şi a Staţiei de tratare Cuciur, astfel încât acestea, împreună cu reţeaua de apă şi canalizare din municipiu, să fie preluate în cel mai scurt timp de către Consiliul Local, proprietarul de drept al infrastructurii.

„Obiectivul principal al acestei acţiuni îl constituie aderarea la Compania Regională de Apă Bacău în vederea atragerii de fonduri europene necesare înnoirii conductelor de transport a apei în municipiul Oneşti, se afirmă în documentul semnat de conducerea Primăriei Onești.

După ce a pierdut mai multe procese, Ovidiu Budeanu a mai făcut o încercare disperată de a scoate bani pe acțiunile SC Apă Canal SA, dar municipalitatea oneșteană a respins propunerea, pentru motivul că toată infrastructura de apă și canalizare, trecută în actele societății, aparține de drept Consiliului Local Onești.

ZDBC.ro

vezi mai multe articole
Load More By Onestiul.ro
Load More In Social

vezi si...

ATENTIE, S-A OPRIT APA IN CARTIERELE TCR, BORZESTI SI STRAZILE LIMITROFE!

Pentru remedierea unei avarii aparuta astazi in strada Eternitatii, RAJA SA a fost nevoită…