Home STIRI SI NOUTATI Social Onesti: Tentativa de inselaciune prin metoda „Accidentul”

Onesti: Tentativa de inselaciune prin metoda „Accidentul”

3 min read
0
7

La data de 09 noiembrie a.c., în jurul orei 21.00, Poliţia Municipiului Oneşti a fost sesizată telefonic de un localnic despre faptul că în acceaşi zi, în jurul orelor 20,00 a fost contactat telefonic de o persoană necunoscută care s-a prezentat a fi comisar de poliție și i-a solicitat suma de 4000 Euro pentru soluţionarea unui accident rutier, comis de sora sa.

La fața locului s-au deplasat în cel mai scurt timp polițiști de ordine publică și investigații criminale, care au identificat și condus la sediul Poliției Municipiului Onești, pentru cercetări, trei bărbați cu vârste cuprinse între 27 și 33 de ani, din județele Bacău și Brăila.

În urma controlului corporal efectuat asupra bărbaților au fost identificate și ridicate în vederea cercetărilor 4 telefoane mobile, sume de bani în lei și valută, documente privind transferuri bancare.

În cauză s-a întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de înşelăciune.

Încă o dată ne adresăm cetățenilor și le recomandăm să nu dea bani persoanelor necunoscute, oricare ar fi pretextul invocat de aceste persoane.

Oricine poate fi victima unui accident, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale.

Nu uitați că în caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti.

Orice accident de circulaţie are două variante de soluţionare:
1) depunerea unei plângeri la unitatea poliţie, care se va ocupa mai departe de cazul respectiv sau
2) înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.

desteptarea.ro

vezi mai multe articole
Load More By Onestiul.ro
Load More In Social

vezi si...

S-A OPRIT APA ÎN ZONA DE JOS A ORASULUI. PRESIUNE SCAZUTA IN ZONA DE SUS

Pentru remedierea unei avarii aparută astăzi în Calea Marasesti nr. 21, RAJA SA a fost nev…