Home STIRI SI NOUTATI Piscinele, la control!

Piscinele, la control!

4 min read
0
21

Patronii bazinelor și piscinelor din județ au obligația să monitorizeze calitatea apei u ei vor trebui să facă acest demers de două ori pe lună, iar în intervalul iulie – august, inspectorii DSP Bacău vor demara controale.

Sezonul cald a sosit și, odată cu el, și interesul băcăuanilor pentru distracție și scăldat. O alternativă la îndemână oricui, în zilele fierbinți, este o baie la piscinele și bazinele de înot, care își așteaptă vizitatorii cu brațele deschise și oferte care mai de care mai atractive. În perioada iulie – august, potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bacău, se vor desfășura acțiunile privind verificarea conformității apelor de îmbăiere. “Firmele din județul Bacău care desfășoară această activitate au obligația – a declarat Anda Dumitrescu, purtător de cuvânt la DSP Bacău -, conform Ordinului MS, nr. 119/2014, privind aprobarea Normelor de igienă în sănătatea publică, privind mediul de viață al populației, să monitorizeze calitatea apei de îmbăiere de două ori pe lună. Este vorba de analiza bacteriologică a apei”. Până în acest moment, doar trei piscine acoperite din județ au contract cu instituția. Societățile comerciale care dețin piscine acoperite sau descoperite și nu au contract cu instituția pentru monitorizarea bacteriologică a apei sunt rugați de autoritățile publice abilitate să remedieze situația în cel mai scurt timp. Proprietarii își vor cere autorizația, în baza unei declarații pe propria răspundere la Registrul Comerțului și vor verifica periodic calitatea apei din bazin. Ordinul MS 119/2014 poate fi consultat pe site-ul instituției aspjbacau.ro, la secțiunea Acte Normative.

În 2013, în evidențele DSP Bacău, se aflau 13 piscine și bazine de înot. În perioada verii, inspectorii sanitari de stat vor demara verificări și vor aplica amenzi în cazul nerespectării normelor igienico-sanitare în vigoare. Totodată, reprezentanții DSP Bacău îi avertizează pe băcăuani să fie atenți atunci când își aleg zona de agrement, pentru a preveni bolile dermatologice, cauzate de apa necurată.

http://www.ziaruldebacau.ro/piscinele-la-control/

vezi mai multe articole
Load More By onestiul
Load More In STIRI SI NOUTATI

vezi si...

Revelion 2015 la Onesti!