Home STIRI SI NOUTATI Politic PNL Onesti a pierdut un consilier. Vicentiu Jitcovici a trecut la PSD

PNL Onesti a pierdut un consilier. Vicentiu Jitcovici a trecut la PSD

4 min read
0
17

Comunicat de presa Jitcovici Vicentiu PDF

 

PSD Onesti are un consilier local in plus dupa racolarea fostului liberal Vicentiu Jitcovici. El si-a anuntat trecerea la social democrati, dar nu personal ci prin intermediul secretarului Primariei Onesti, Daniel Spanu. Acesta i-a informat pe consilierii onesteni, luni, 6 octombrie, ca Jitcovici a depus actele necesare pentru transferul la PSD. Trecerea lui Jitcovici la PSD Onesti nu a provocat vreo tresarire in randul consilierilor semn ca liberalii, cati au mai ramas, banuiau ca fostul lor coleg ii va parasi. Vicentiu Jitcovici este unul din tinerii politicieni onesteni ajunsi in Consiliul Local Onesti in 2012, alaturi de Alexandru Cristea UNPR, Loredana Antohe si Cornia Alexe PSD sau liberalul Ciprian Zarzu, acesta din urma cu mai multa exeprienta politica in schimb si cu vechime in Consiliul Local. Inainte de alegerile din vara anului 2012, Jitcovici a mai avut un „căpăţel” de mandat de consilier local. In aprilie 2012 el i-a luat locul, in Consiliu, liberalului Mircea Cetean Balanica care devenise incompatibil odata cu ocuparea functiei de administrator unic la SC Termon. Chiar daca a aparut in politica “mare” a Onestiului abia de putin timp, Jitcovici a reusit sa agate un loc eligibil pe lista PNL pentru alegerile locale din urma cu doi ani si jumatate. Primul semn al faptului ca el avea si ceva “spate”, fara de care nu prea faci fata in politica, s-a vazut atunci cand i-a luat locul lui Cetean in Consiliul Local. Conform listei de candidati cel care trebuia sa ocupe locul vacant era Gheorghe Chelmus, fost consiler local si lider al PNL Onesti pana in 2001. Ce e drept, intre Chelmus si colegii lui liberali aparuse o ruptura provocata de apropierea prea fatisa a liberalilor onesteni de fostul primar PSD Emil Lemnaru.

Vicentiu Jitcovici a dat impresia, in aceasta jumatate de mandat de pana acum, ca vrea sa se pozitioneze ca unul din liderii PNL Onesti. Deseori a luat cuvantul impotriva proiectelor votate de majoritatea PSD- UNPR si parea ca isi doreste sa fie una din vocile critice ale opozitiei locale. Jitcovici s-a remarcat de curand prin propunerea de a se acorda 20.000 de lei din bugetul local pentru finantarea unor cursuri de bridge in scolile onestene.

C. B.

– See more at: http://monitoruldetrotus.ro/pnl-onesti-pierdut-un-consilier-vicentiu-jitcovici-trecut-la-psd/#!prettyPhoto

 

 

vezi mai multe articole
Load More By Onestiul.ro
Load More In Politic

vezi si...

ATENTIE, S-A OPRIT APA IN CARTIERELE TCR, BORZESTI SI STRAZILE LIMITROFE!

Pentru remedierea unei avarii aparuta astazi in strada Eternitatii, RAJA SA a fost nevoită…