Home STIRI SI NOUTATI Postasii grevisti, tot mai nemultumiti

Postasii grevisti, tot mai nemultumiti

2 min read
0
16

Ploaia a deturnat planurile postasilor bacauani de a organiza ieri un nou protest, sub forma pichetarii Oficiului Postal 1, asa cum prevedea calendarul protestelor indreptate impotriva conducerii Companiei. Totusi, protestatarii s-au intâlnit cu seful Oficiului Judetean de Posta, caruia i-au inmânat un memoriu cu nemultumirile lor.

Surse din cadrul institutiei spun ca protestele, care deja dureaza de aproape doua saptamâni, au produs un prim efect: demisia directorului executiv al Companiei, Rosita Alexe. Protestatarii cer insa si demisia directorului general, Ion Smeeianu.

„La nivelul Directiei Judetene de Posta erau 1.160 salariati in anul 2012, iar acum mai sunt 701 salariati. Restul au fost concediati. Se lucreaza in conditii mari de stres, de lipsa de consumabile si de alte facilitati banale. Nu solicitam cresteri salariale, decât pe masura cresterii inflatiei. Ultima majorare salariala a fost in 2010, când am primit 50 de lei. Acum, din 700 de salarii, 450 sunt minimul pe economie, iar salariul directorului general este de 12.000 euro lunar”, a declarat liderul sindical bacauan Sorin Sova.

Pâna luni vor urma alte runde de negocieri intre sindicalisti si conducerea Companiei, iar daca nu vor avea nici un rezultat, liderii sindicali din intreaga tara vor intra in greva foamei, dupa cum prevede calendarul protestelor.

http://www.desteptarea.ro/postasii-grevisti-tot-mai-nemultumiti/#sthash.Q0T5sBYx.dpuf

 

vezi mai multe articole
Load More By onestiul
Load More In STIRI SI NOUTATI

vezi si...

Revelion 2015 la Onesti!