Home STIRI SI NOUTATI Eveniment Primarul din Străşeni, Republica Moldova, doamna Valentina Casian, vine la Oneşti

Primarul din Străşeni, Republica Moldova, doamna Valentina Casian, vine la Oneşti

0
127

 Comunicat de presă

Ref: Vizita la Oneşti a doamnei Valentina Casian, primarul localităţii Străşeni, Republica Moldova

Primarul din Străşeni, Republica Moldova, doamna Valentina Casian, vine la Oneşti

Doamna Valentina Casian se va întâlni cu oficialităţile locale şi reprezentanţii comunităţii oneştene

Sâmbătă, 22 august, primarul localităţii Străşeni din Republica Moldova, doamna Valentina Casian, va participa la o şedinţă  solemnă a Consiliului Local Oneşti. Vizita doamnei Valentina Casian , ce va fi însoţită de reprezentanţi ai Consiliului Orăşenesc Străşeni, este prilejuită de proiectul de înfrăţire dintre Oneşti şi oraşul de dincolo de Prut.

Consiliul Local Oneşti a votat deja un proiect de Hotărâre privind Acordul de Infrăţire dintre cele două localităţi. Conform documentului votat de consilierii oneşteni la propunerea viceprimarului cu atribuţii de primar Alexandru Cristea, între cele două localităţi se vor încheia, de comun acord, “proiecte în domeniile: educaţie, cultură, sport, sănătate, asistenţă socială, economie, turism”. În ceea ce priveşte cooperarea economică dintre cele două localităţi aflate în curs de înfrăţire, “autorităţile locale competente vor crea condiţii favorabile pentru desfăşurarea de activităţi comerciale de către persoane fizice şi juridice din cele două unităţi administrativ teritoriale”. Totodată, “se  va acorda o atenţie deosebită colaborării între  întreprinderile mici şi mijlocii şi participării la târgurile şi expoziţiile organizate în România şi Republica Moldova”, se mai arată în documentul aprobat de Consiliul Local Oneşti.

Oraşul Străşeni este situat în partea centrală a Republicii Moldova, la 23 de km de capitala Chişinău. Localitatea are o populaţie de peste 23.000 de locuitori şi peste 2.700 de agenţi economici. Cea mai dezoltată este industria alimentară, mai ales cea vinicolă. Străşeniul se bucură de un spectru bogat al celor mai bune soiuri de poama europeană:  Aligote, Pinot, Cabernet, Izabelle, Risling de Italia, din care se pot obţine sampanie, vinuri seci şi dulci de calitate superioară  şi sucuri naturale.

Străşeni are peste 3.300 de elevi de gimnaziu şi liceu, cinci instituţii preşcolare, o reţea de instituţii medicale formată dintr-un spital, un centru al medicilor de familie, o staţie de urgenţă, un centru de medicină preventivă şi farmacii. În ceea ce priveşte activitatea culturală, la Străşeni se desfăşoară importante evenimente culturale precum Festivalul Republican de Muzică şi Poezie “Eminesciana”. Străşeni are şase parcuri şi este situat în apropierea celebrilor Codrii Moldovei, cu o floră şi faună extrem de surprinzătoare şi bogate, tot aici aflându-se şi legendarul stejar al lui Ştefan cel Mare cu o vârstă de peste cinci sute de ani.

Purtător de cuvânt al Primăriei Oneşti,

Constantin C. Bibire

vezi mai multe articole
Load More In Eveniment

vezi si...

Cupa „Nadia Comăneci” Ediția a VI-a