Home STIRI SI NOUTATI Social Primarul Onestiului a demisionat din conducerea ADIS Bacau

Primarul Onestiului a demisionat din conducerea ADIS Bacau

3 min read
0
13
Alexandru Cristea - Primar Onesti

Alexandru Cristea: “ este o sfidare la adresa agentilor economici onesteni” refuzul de a discuta si vota reducerea cantitatii de deseuri ce trebuie platita de firme

Primarul interimar al municipiului Onesti, Alexandru Cristea, a decis retragerea sa din calitatea de membru al Consiliului Director al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara pentru Salubrizare (ADIS) Bacau. Demisia are la baza faptul ca propunerea sa de reducere a cantitatii minime de deseuri pe care trebuie sa o plateasca agentii economici nu a fost supusa dezbaterii si votului la ultima intrunire a conducerii ADIS.

Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara pentru Salubrizare Bacau, ce s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute, ar fi trebuit sa voteze propunerea primarului interimar al Onestiului, Alexandru Cristea, de reducere a cantitatii minime de deseuri pe care trebuie sa o plateasca agentii economici. Numai ca, propunerea primarului Onestiului nu a mai figurat pe ordinea de zi a sedintei AGA.

Primarul Alexandru Cristea a propus ca aceasta cantitate sa fie de 0,25 mc/luna pentru societatile comerciale cu imobile avand suprafata de pana in 100 mp si de 0,5 mc pentru restul agentilor economici. Acum, cantitatea minima ce ar trebui platita de agentii economici este de un mc/luna. Aceasta cantitate precum si faptul ca propunerea sa nu a fost supusa la vot  sunt considerate de Alexandru Cristea drept “o sfidare la adresa agentilor economici onesteni”. Din aceste motive, primarul interimar al municipiului Onesti a decis retragerea sa din calitatea de membru al Consiliului Director al ADIS Bacau. Totodata, el a afirmat ca va “continua demersurile legale pentru a sprijini societatile onestene”.

 “Sunt numeroase firme care nu produc nici macar 0,5 mc de deseuri pe luna, iar acest fapt a starnit, in mod firesc, nemultumirea agentilor economici si a dus inclusiv la un blocaj in ceea ce priveste eliberarea autorizatiilor de functionare”, a mai declarat primarul Alexandru Cristea.

M.T.

vezi mai multe articole
Load More By Onestiul.ro
Load More In Social

vezi si...

S-A OPRIT APA ÎN ZONA DE JOS A ORASULUI. PRESIUNE SCAZUTA IN ZONA DE SUS

Pentru remedierea unei avarii aparută astăzi în Calea Marasesti nr. 21, RAJA SA a fost nev…