Home STIRI SI NOUTATI Primarul Stavarache ramâne in arest

Primarul Stavarache ramâne in arest

5 min read
0
6

Primarul municipiului Bacau, Romeo Stavarache si oamenii de afaceri Liviu Goian, respectiv Liviu Cenusa, vor fi cercetati in continuare in stare de arest, conform decizei unei instante a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, luata miercuri seara.

Cei trei au fost dusi miercuri in fata magistratilor, care au luat in discutie contestatia inculpatilor impotriva deciziei Curtii de Apel Bacau, prin care au fost arestati preventiv. Stavarache a fost incatusat pe 1 iulie 2014, alaturi de Liviu Cenusa (patronul “Ziarului de Bacau”) si Liviu Goian (administrator 1TV Bacau).

Arestarea celor trei a avut loc dupa ce procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au intrat in posesia unor probe potrivit carora cei trei s-au intâlnit in seara zilei de 26 iunie 2014, imediat ce au fost eliberati din arestul Politiei Bacau, sub control judiciar. Una dintre obligatiile inculpatilor era ca acestia sa nu se intâlneasca pe durata cercetarilor.

Cauza primarului Bacaului a fost sustinuta la Inalta Curte de Casatie si Justitie de catre avocatul Catalin Oncescu, membru al Baroului Bucuresti. “Au fost noi serii de dezbateri si am incercat sa aratam ca nu a fost vorba de rea credinta atunci când clientul meu a parasit sediul politiei impreuna cu ceilalti doi inculpati cercetati in aceeasi cauza. A fost ceva conjunctural, sub presiunea momentului. Nu a fost o intâlnire programata ulterior de cei trei ca sa se puna de acord cu eventualele declaratii privind ancheta”, declara avocatul Catalin Oncescu.

Miercuri seara, in jurul orei 19.00, nici Cristian Cojocaru, aparatorul celorlalti inculpati, nu stia solutia data in acest caz. “Asteptam pronuntarea, insa cred ca primii care vor afla solutia data de magistrati vor fi clientii mei. Spun acest lucru pentru ca ei vor fi citati prin fax la locul de detinere, nu prin avocat. Clientii mei cer in continuare inlocuirea masurii de arest preventiv cu masura controlului judiciar”, declara avocatul Cristian Cojocaru, inainte de pronuntare.

Judecatorii au respins insa contestatiile celor trei la masura arestarii preventive, astfel ca vor fi cercetati in continuare in stare de arest. Informatiile au fost furnizate de surse din cadrul instantei supreme, cât si de surse politice si administrative locale. Confirmarea oficiala urma sa fie facuta in cursul acestei dimineti, pe site-ul Inaltei Curti.

Mai multe capete de acuzare

In sarcina primarului Romeo Stavarache sunt puse cinci cazuri de luare de mita, in valoare totala de 2,39 milioane de lei, prin intermediul lui Liviu Goian, Liviu Cenusa dar si a lui Constantin Apostol, director al ADR NE, cercetat in stare de libertate. In acelasi dosar este inculpat si milionarul Costel Casuneanu, acuzat de dare de mita.

Din ordonanta de retinere redactata de procurorii DNA reiese ca primarul Romeo Stavarache, alaturi de Constantin Apostol, cumatrul primarului si seful ADRNE, le sugerau oamenilor de afaceri sa sponsorizeze fie echipa de handbal Stiinta Municipal Bacau, fie publicatia “Ziarul de Bacau” sau postul de televiziune 1TV.

In schimbul banilor introdusi in conturile firmelor sau asociatiilor implicate, oamenii de afaceri rezolvau semnarea unor contracte pe bani publici cu Primaria Bacau sau cu Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Est.

http://www.desteptarea.ro/primarul-stavarache-ramane-in-arest/#sthash.2gkOkpsO.dpuf

vezi mai multe articole
Load More By onestiul
Load More In STIRI SI NOUTATI

vezi si...

Revelion 2015 la Onesti!