Home STIRI SI NOUTATI Divertisment Sanatate la zero grade. Sanatoriu de 6 milioane de euro in Salina Tg. Ocna

Sanatate la zero grade. Sanatoriu de 6 milioane de euro in Salina Tg. Ocna

2 min read
0
9

Salina-54-655x360Compania Salrom, proprietara minelor de sare de la Târgu Ocna, va demara o investitie majora intr-un sanatoriu de tratament balnear. Aici, se vor putea trata bolnavii de astm bronsic si cei cu alte diverse afectiuni ale cailor respiratorii.

„Ceea ce vreau sa promovez si sa initiez este o premiera nationala, iar ideea a pornit, in urma cu câtiva ani, dupa ce am participat la o conferinta internationala de speleoterapie de la Solotvino, in Ucraina. Ucrainienii au avut o mare traditie, tratând inclusiv bolnavii de la accidentul nuclear de la Cernobil. Ei au avut multe cercetari in domeniu tratamentului afectiunilor cailor respiratorii si a astmului bronsic. Din nefericire, lor li s-a prabusit sanatoriul pe care l-au avut si au ramas doar cu experienta”.
Aurel Bucur, director general Salrom

Investitiile, cifrate la circa 6 milioane de euro, vor fi localizate in doua foste exploatari de sare de la Tg. Ocna, respectiv Moldova Noua si Moldova Veche, considerate de multi specialisti ca fiind mult mai spectaculoase decât cele de la Slanic Prahova, chiar si decât de la mult mai cunoscuta salina de la Turda (edificiu mentionat chiar de UNESCO drept o destinatie de turism mondial de top, cu circa 350.000 de turisti anual).

– See more at: http://www.desteptarea.ro/sanatate-la-zero-grade-sanatoriu-de-6-milioane-de-euro-in-salina-tg-ocna/#sthash.JRaRGoPf.dpuf

vezi mai multe articole
Load More By Onestiul.ro
Load More In Divertisment

vezi si...

S-A OPRIT APA ÎN STRĂZILE G. BACOVIA, LIBERTĂȚII, SINTEZEI, STIRENULUI

  Pentru remedierea unei avarii aparută astăzi în strada Libertății nr 11, RAJA SA a …