Home STIRI SI NOUTATI Eveniment Sectie de Urgente de nivel national la Spitalul din Onesti. Valoarea investitiei este de peste 1,5 milioane de euro

Sectie de Urgente de nivel national la Spitalul din Onesti. Valoarea investitiei este de peste 1,5 milioane de euro

5 min read
0
27

Spitalul Municipal Onesti va avea in curand unul din cele mai moderne Compartimente de Primiri Urgente (CPU) din tara. Lucrarile de modernizare si extindere a actualei sectii Urgente de la spitalul onestean vor demara in aceste zile, dupa ce pe 31 iulie a fost semnat contractul de executie a lucrarilor. Documentul a fost semnat de primarul interimar al Onestiului, Alexandru Cristea, reprezentant al Primariei si Consiliului Local Onesti, ca autoritate contractanta si beneficiar al investitiei,  Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau, in calitate de autoritate contractanta coordonatoare, si reprezentantii  grupului de firme din Bacau si Bucuresti care vor executa lucrarile si vor furniza noile echipamente medicale. Noul Compartiment de Primire Urgente de la Onesti are ca model sectia de Urgente de la Spitalul Judetean de Urgenta Mures. Acest lucru a fost posibil datorita ministrului secretar de stat Raed Arafat. Cand i s-a prezentat proiectul de modernizare si extindere a CPU Onesti, dr Raed Arafat a avizat ca Spitalul din Onesti sa beneficieze de o sectie de Urgente dupa modelul celei de la Tg. Mures, astfel incat la Onesti va functiona, de anul viitor, una din cele mai moderne sectii de profil din tara.urgente2

Valoarea totala a lucrarilor de modernizare si extindere a CPU Onestii este de aproape opt milioane de lei, adica de peste 1,5 milioane de euro. Finantarea este asigurata de Consiliul Judetean Bacau in proportie de 95 %, diferenta revenind Consiliului Local Onesti. Durata de executie a lucrarilor, conform contractului, este de 12 luni.

Semnarea contractului de executie si inceperea lucrarilor la noul Compartiment de Primire Urgente de la Spitalul Municipal Onesti au fost marcate printr-o conferinta de presa organizata la sediul Primariei Onesti, marti, 25 august. La conferinta de presa au participat, alaturi de primarul interimar Alexandru Cristea, Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau, Laurentiu Neghina, ca intiator al proiectului, viceprimarul Onestiului, Nicolae Gnatiuc, Ionut Tenie, city manager al Primariei Onesti, si managerul Spitalului Onesti, dr. Oana Secara.

2508-3Acestia au subliniat faptul ca investitia de la Onesti este menita sa asigure asistenta medicala de urgenta, la standarde inalte, pentru peste  150.000 de locuitori ai Onestiului si ai localitatilor de pe Valea Trotusului. La randul sau, Laurentiu Neghina si-a aratat satisfactia fata de faptul ca unul din “proiectele sale de suflet”  ajunge acum in prag de realizare.  Investitia consta in lucrari de modernizare a sectiilor existente si lucrari de extindere cu 600 mp a actualei constructii, astfel incat se va ajunge la o suprafata totala de peste 1.000 de mp. De asemenea, vor fi achizitionate noi utilaje si echipamente medicale, cel mai important (dar si costisitor) fiind un nou computer tomograf. Vor mai fi executate diverse lucrari de amenajare a aleilor, trotuarelor, accesului auto, retele exterioare si racorduri, deviere si dezafectari retele precum si refacerea spatiilor verzi din zona constructiei.

  1. A.
vezi mai multe articole
Load More By Onestiul.ro
Load More In Eveniment

vezi si...

ATENTIE, SE OPRESTE APA IN STRAZILE MARASESTI, PINULUI, BUCIUMULUI SI TROTUSULUI!

Pentru remedierea unei avarii aparuta astazi in strada Daciei nr. 2, RAJA SA va fi nevoită…