Home STIRI SI NOUTATI Politic Sedinta-maraton la Consiliul Local Onesti

Sedinta-maraton la Consiliul Local Onesti

3 min read
0
8

Consiliul Local Onesti se intruneste maine, 24 martie, de la ora 14, pentru o sedinta-maraton, ce are pe ordinea de zi nu mai putin de 24 de puncte. Sedinta se va deschide cu prezentarea, de catre Alexandru Cristea, viceprimar cu atributii de primar, a Raportului privind starea economica, sociala si de mediu a municipiului Onesti pe anul 2015.

Aprobarea unor modificari în structura bugetului de venituri si cheltuieli al municipiului Onesti pe anul 2016 si a bugetului de venituri si cheltuieli al SC Domeniu Public si Privat Onesti SA si al SC Termon CT SA Onesti pentru acest an il au ca initiator pe Alexandru Cristea. Tot el, impreuna cu Nicolae Gnatiuc, consilier cu atributii de viceprimar, propun consilierilor locali onesteni Proiectul de hotarâre pentru aplicarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţa nr.44/ 2015 privind acordarea unor facilitati fiscale. Se va dezbate si Planul anual si de perspectiva pentru asigurarea resurselor umane, materiale si financiare destinate prevenirii si gestionarii situatiilor de urgenta la nivelul municipiului Onesti pentru anul 2016.

Consilierii vor decide si asupra proiectelor de hotarâre privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a serviciului social cu cazare ”Centrul Social Slobozia”, a Regulamentului de acordare a ajutoarelor de urgenta familiilor si persoanelor care se afla în situatii de necesitate cauzate de calamitati naturale, incendii, accidente, precum si pentru alte situatii deosebite cât si a stabilirii costurilor medii anuale pentru finantarea serviciilor sociale destinate protectiei si promovarii drepturilor copilului si ale persoanei adulte cu handicap, precum si a contributiei Consiliul Local Onesti la finantarea acestor servicii in anul 2016.

Punctul forte al acestei sedinte il constituie Proiectul de hotarâre pentru modificarea Hotarârii Consiliului Local Onesti nr.43/01.07.2006 privind trecerea din domeniul public al municipiului Onesti în domeniul privat al municipiului Onesti a imobilelor în care functioneaza cabinetele medicale, care, conform noului Cod Fiscal sunt supuse unei impozitari mai mari decât in anii trecuti. La fel de important si cu dezbateri incinse  se anunta si Proiectul de hotarâre privind aprobarea modelului de contract de prestari servicii de salubrizare pentru agentii economici si institutiile publice si a tarifului pentru colectarea deseurilor reziduale în mediul urban, în perioada de tranzitie.

Desteptarea.ro

vezi mai multe articole
Load More By Onestiul.ro
Load More In Politic

vezi si...

S-A OPRIT APA ÎN STRADA PLOPULUI 1, 2 SI REPUBLICII 17-54

Pentru remedierea unei avarii aparută astăzi în strada Plopului nr. 2, RAJA SA a fost nevo…