Home STIRI SI NOUTATI Educatie Seminar Tehnic Național la Târgu Ocna

Seminar Tehnic Național la Târgu Ocna

5 min read
0
3

Manifestarea este organizată de Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare.

„Autoapărarea-educație și spirit”, acesta este titlul sub care, în aceste zile, la Târgu Ocna are loc cea de-a IV-a ediție a Seminarului Tehnic Național organizat de Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare, în parteneriat cu Federația Română de Taekwondo WTF și în colaborare cu Primăria orașului stațiune. Seminarul este coordonat de Florinel Șilochi, profesor și antrenor de autoapărare în cadrul școlii Naționale a Agenților de Penitenciare și coordonator al secțiunii Hoshinsul (autoapărare) din cadrul Federației Române de Taekwondo WTF,  împreună cu alți tehnicieni desemnați de Federație. În calitate de partener al evenimentului, Primăria orașului stațiune Tîrgu Ocna pune la dispoziție locațiile pentru desfășurarea antrenamentelor și a exercițiilor demonstrative din ultima zi a seminarului.

La cea de-a patra ediție a seminarului participă specialiști în domeniul educației fizice din Statul Major al Forțelor Terestre și Statul Major al Forțelor Aeriene  din subordinea Ministerului Apărării Naționale, Gruparea Mobilă de Jandarmi – Burebista din Brașov, Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău, Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, precum și Departamentul Instituțiilor Penitenciare din Republica Moldova, reprezentat prin Detașamentul cu destinație specială “Pantera”. Unul dintre obiectivele seminarului constă în punerea în valoare a reglementărilor prevăzute în „Manualul privind structurile asociate pentru măsuri de securitate specială, constrângere și control, precum și pentru utilizarea mijloacelor și tehnicilor de imobilizare” elaborat la nivelul sistemului administrației penitenciare din România.
„Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, ca instituție de pregătire a personalului pentru sistemul penitenciar,  acordă întotdeauna o importanță majoră valențelor formative ale pregătirii fizice, spune subcomisar de penitenciare Mihaela Brăila, purtătorul de cuvânt al instituției. Prin intermediul seminarului sunt reunite la Târgu Ocna instituțiile ce fac parte din sistemul public de apărare, ordine publică și siguranță națională ale statului, care utilizează Taekwondo în pregătirea personalului propriu pentru a dezvolta relațiile de cooperare și schimbul de bune practici în acest domeniu”. Seminarul se va încheia joi cu exerciții practice demonstrative susținute de către invitați și elevii școlii, privind utilizarea mijloacelor și tehnicilor de intervenție și imobilizare specifice, care se vor desfășura pe baza sportivă din Parcul Măgura a orașului Târgu Ocna începând cu ora 9,30.

http://www.ziaruldebacau.ro/seminar-tehnic-national-la-targu-ocna/

vezi mai multe articole
Load More By onestiul
Load More In Educatie

vezi si...

Revelion 2015 la Onesti!