Home STIRI SI NOUTATI Social Spitalul Municipal Onesti a luat numele “Sfântul Luca al Crimeii”

Spitalul Municipal Onesti a luat numele “Sfântul Luca al Crimeii”

3 min read
0
8
ddd

spital-Onesti-3-655x360Spitalul Municipal Onesti se numeste, din aceasta luna, „Sfântul Luca al Crimeii”. Numele i-a fost dat odata cu sfintirea Evenimentul a fost prilejuit de sfintirea Capelei “Sfântul Pantelimon”, aflata in incinta spitalului, de catre PS Ioachim Bacauanul, Arhiereu-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, ce a fost insotit de un impresionant sobor de preoti.

Piatra de temelie a acestui lacas a fost pusa in anul 2000 de PS Eftimie, Arhiereul Arhiepiscopiei Romanului si a Bacaului si de-a lungul a mai multor ani constructia capelei s-a realizat incetul cu incetul, cu sprijinul Primariei Onesti, al Catedralei Ortodoxe “Pogorârea Sfântului Duh” si a donatorilor.

“Aici se imbisericesc cei ce fac parte din alte parohii dar care din anumite circumstante se afla internati la Spitalul Municipal din Onesti, pentru a-si recapata sanatatea. Cautati Pacea si o urmati, la acest spital fiind o deschidere deosebita pentru biserica si credinta”, s-a adresat celor prezenti PS Ioachim Bacauanul, la finalul târnosirii capelei.

Odata cu sfintirea capelei, Spitalul Municipal din Onesti a primit numele “Sfântul Luca al Crimeii, doctor fara arginti” Dr. Oana Secara, manager al Spitalului, a mentionat ca “Sfântul Luca, ce a fost medic si a pus bazele anesteziei locale, este contemporan cu noi si trebuie sa ii urmam exemplul, el având o mare dragoste pentru bolnavi”.

Demn de remarcat este ca intre cei care au primit distinctii de vrednicie cu prilejul sfintirii capelei s-au aflat si preotii Iulian Carausu, ce a slujit aici pâna in urma cu doua luni, si Cuibar Petrica, actualul preot, care a finalizat recent o biserica in satul Albele, comuna Bârsanesti.

– See more at: http://www.desteptarea.ro/spitalul-municipal-onesti-a-luat-numele-sfantul-luca-al-crimeii/#sthash.eN2RMxNX.AW9VMGEm.dpuf

vezi mai multe articole
Load More By Onestiul.ro
Load More In Social

vezi si...

ATENTIE, SE OPRESTE APA IN CARTIER SAT CATOLIC!

Pentru remedierea unei avarii aparuta astazi in strada Dorobanti nr. 9, SC RAJA SA a fost …