Home STIRI SI NOUTATI Social Spitalul Municipal Onesti a luat numele “Sfântul Luca al Crimeii”

Spitalul Municipal Onesti a luat numele “Sfântul Luca al Crimeii”

3 min read
0
15

spital-Onesti-3-655x360Spitalul Municipal Onesti se numeste, din aceasta luna, „Sfântul Luca al Crimeii”. Numele i-a fost dat odata cu sfintirea Evenimentul a fost prilejuit de sfintirea Capelei “Sfântul Pantelimon”, aflata in incinta spitalului, de catre PS Ioachim Bacauanul, Arhiereu-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, ce a fost insotit de un impresionant sobor de preoti.

Piatra de temelie a acestui lacas a fost pusa in anul 2000 de PS Eftimie, Arhiereul Arhiepiscopiei Romanului si a Bacaului si de-a lungul a mai multor ani constructia capelei s-a realizat incetul cu incetul, cu sprijinul Primariei Onesti, al Catedralei Ortodoxe “Pogorârea Sfântului Duh” si a donatorilor.

“Aici se imbisericesc cei ce fac parte din alte parohii dar care din anumite circumstante se afla internati la Spitalul Municipal din Onesti, pentru a-si recapata sanatatea. Cautati Pacea si o urmati, la acest spital fiind o deschidere deosebita pentru biserica si credinta”, s-a adresat celor prezenti PS Ioachim Bacauanul, la finalul târnosirii capelei.

Odata cu sfintirea capelei, Spitalul Municipal din Onesti a primit numele “Sfântul Luca al Crimeii, doctor fara arginti” Dr. Oana Secara, manager al Spitalului, a mentionat ca “Sfântul Luca, ce a fost medic si a pus bazele anesteziei locale, este contemporan cu noi si trebuie sa ii urmam exemplul, el având o mare dragoste pentru bolnavi”.

Demn de remarcat este ca intre cei care au primit distinctii de vrednicie cu prilejul sfintirii capelei s-au aflat si preotii Iulian Carausu, ce a slujit aici pâna in urma cu doua luni, si Cuibar Petrica, actualul preot, care a finalizat recent o biserica in satul Albele, comuna Bârsanesti.

– See more at: http://www.desteptarea.ro/spitalul-municipal-onesti-a-luat-numele-sfantul-luca-al-crimeii/#sthash.eN2RMxNX.AW9VMGEm.dpuf

vezi mai multe articole
Load More By Onestiul.ro
Load More In Social

vezi si...

S-A OPRIT APA ÎN ZONA DE JOS A ORASULUI. PRESIUNE SCAZUTA IN ZONA DE SUS

Pentru remedierea unei avarii aparută astăzi în Calea Marasesti nr. 21, RAJA SA a fost nev…