Home STIRI SI NOUTATI Social Spitalul Onesti se va numi “Sfântul Ierarh Luca”

Spitalul Onesti se va numi “Sfântul Ierarh Luca”

4 min read
0
4

Dupa problemele ridicate de stabilirea pretului la apa si de furnizarea acesteia fara intrerupere, un alt subiect a provocat dispute in Consiliul Local (CL) Onesti. Este vorba despre schimbarea denumirii Spitalului Municipal Onesti in Spitalul Municipal “Sfântul Ierarh Doctor Luca”.

La intrunirea consilierilor onesteni a fost prezenta si dr. Oana Secara, managerul Spitalului, care a marturisit dorinta ca “Sfântul Luca, traitor in Rusia prigoanei comuniste – un mare om de stiinta care a pus bazele anesteziei locale, ce a imbracat haina preoteasca devenind ierarh – sa fie patronul spiritual al spitalului nostru”.

In momentul lansarii acestei initiative alesii locali onesteni au declarat ca pentru spital mult mai importante sunt alte lucruri decât preocuparea pentru o noua denumire.

Consilierul local Ciprian Zarzu a mentionat ca “in luna august, Consiliul Judetean (CJ) Bacau a retras suma de 15 miliarde de lei vechi de la finantarea amenajarii la Spitalul Municipal Onesti a unui compartiment modern de primire urgente.

De asemenea, alte 5 miliarde de lei vechi au fost retrase tot de CJ, aceasta suma fiind necesara reabilitarii sectiilor de Neurologie si ORL. De ce nu a facut proiecte administratia locala pentru ca aceste sume sa nu fie retrase?”

Viceprimarul Nicolae Gnatiuc a declarat ca “procedurile de licitatie sunt in marea lor majoritate contestate si aceasta situatie s-a intâlnit la Centrul de Primiri Urgente, unde trebuie refacuta o intreaga procedura, dar proiectele merg in continuare”.

O intrebare foarte pertinenta (“prin ce se imbunatateste actul medical in urma redenumirii spitalului onestean?”), a adresat si Mihai Sova. La sfârsitul sedintei, el a declarat ca astepta “un raport cu starea reala a Spitalului Municipal Onesti, ce contracte a incheiat cu Casa de Asigurari de Sanatate si cu alte institutii, daca mai are nevoie de personal care sa fie angajat?”

Si Gheorghe Ene a afirmat ca “schimbarea denumirii spitalului nu este oportuna. Situatiile cu care se confrunta medicii, lipsa de medicamente si a dotarilor, dar si faptul ca foarte multi onesteni merg la Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti ca sa se interneze, unde sunt alte conditii, acestea sunt problemele spitalului onestean”, a tinut sa remarce Gh. Ene, adaugând ca “schimbarea denumirii implica si niste cheltuieli”.

L-a contrazis directorul medical al Spitalului Onesti, dr. Adrian Brânzaniuc, care s-a referit la noile aparate si echipamente intrate recent in dotarea spitalului. La votarea acestui proiect, 9 consilieri locali au fost “pentru”, iar 6 s-au abtinut, astfel ca spitalul onestean va avea numele propus la inceputul dezbaterilor din sedinta Consiliului Local.

– See more at: http://www.desteptarea.ro/spitalul-onesti-se-va-numi-sfantul-ierarh-luca/#sthash.H7ucfI2O.dpuf

vezi mai multe articole
Load More By Onestiul.ro
Load More In Social

vezi si...

S-A OPRIT APA ÎN ZONA DE JOS A ORASULUI. PRESIUNE SCAZUTA IN ZONA DE SUS

Pentru remedierea unei avarii aparută astăzi în Calea Marasesti nr. 21, RAJA SA a fost nev…