Home STIRI SI NOUTATI Social Spitalul Onesti se va numi “Sfântul Ierarh Luca”

Spitalul Onesti se va numi “Sfântul Ierarh Luca”

4 min read
0
3

Dupa problemele ridicate de stabilirea pretului la apa si de furnizarea acesteia fara intrerupere, un alt subiect a provocat dispute in Consiliul Local (CL) Onesti. Este vorba despre schimbarea denumirii Spitalului Municipal Onesti in Spitalul Municipal “Sfântul Ierarh Doctor Luca”.

La intrunirea consilierilor onesteni a fost prezenta si dr. Oana Secara, managerul Spitalului, care a marturisit dorinta ca “Sfântul Luca, traitor in Rusia prigoanei comuniste – un mare om de stiinta care a pus bazele anesteziei locale, ce a imbracat haina preoteasca devenind ierarh – sa fie patronul spiritual al spitalului nostru”.

In momentul lansarii acestei initiative alesii locali onesteni au declarat ca pentru spital mult mai importante sunt alte lucruri decât preocuparea pentru o noua denumire.

Consilierul local Ciprian Zarzu a mentionat ca “in luna august, Consiliul Judetean (CJ) Bacau a retras suma de 15 miliarde de lei vechi de la finantarea amenajarii la Spitalul Municipal Onesti a unui compartiment modern de primire urgente.

De asemenea, alte 5 miliarde de lei vechi au fost retrase tot de CJ, aceasta suma fiind necesara reabilitarii sectiilor de Neurologie si ORL. De ce nu a facut proiecte administratia locala pentru ca aceste sume sa nu fie retrase?”

Viceprimarul Nicolae Gnatiuc a declarat ca “procedurile de licitatie sunt in marea lor majoritate contestate si aceasta situatie s-a intâlnit la Centrul de Primiri Urgente, unde trebuie refacuta o intreaga procedura, dar proiectele merg in continuare”.

O intrebare foarte pertinenta (“prin ce se imbunatateste actul medical in urma redenumirii spitalului onestean?”), a adresat si Mihai Sova. La sfârsitul sedintei, el a declarat ca astepta “un raport cu starea reala a Spitalului Municipal Onesti, ce contracte a incheiat cu Casa de Asigurari de Sanatate si cu alte institutii, daca mai are nevoie de personal care sa fie angajat?”

Si Gheorghe Ene a afirmat ca “schimbarea denumirii spitalului nu este oportuna. Situatiile cu care se confrunta medicii, lipsa de medicamente si a dotarilor, dar si faptul ca foarte multi onesteni merg la Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti ca sa se interneze, unde sunt alte conditii, acestea sunt problemele spitalului onestean”, a tinut sa remarce Gh. Ene, adaugând ca “schimbarea denumirii implica si niste cheltuieli”.

L-a contrazis directorul medical al Spitalului Onesti, dr. Adrian Brânzaniuc, care s-a referit la noile aparate si echipamente intrate recent in dotarea spitalului. La votarea acestui proiect, 9 consilieri locali au fost “pentru”, iar 6 s-au abtinut, astfel ca spitalul onestean va avea numele propus la inceputul dezbaterilor din sedinta Consiliului Local.

– See more at: http://www.desteptarea.ro/spitalul-onesti-se-va-numi-sfantul-ierarh-luca/#sthash.H7ucfI2O.dpuf

vezi mai multe articole
Load More By Onestiul.ro
Load More In Social

vezi si...

AVARIE IN CARTIER MAL!

Pentru remedierea unei avarii aparuta astazi in strada M. Bravu nr. 10, RAJA SA a fost nev…