Home STIRI SI NOUTATI Social Tinerii din Onesti au dat o mâna de ajutor unei batrâne

Tinerii din Onesti au dat o mâna de ajutor unei batrâne

4 min read
0
22

In municipiul Onesti, nu cu mult timp in urma, Constanta Cristea (foto), o femeie in jur de 60 de ani, a ramas pe drumuri dupa moartea tatalui sau. El a fost casatorit pentru a doua oara cu o femeie care are trei copii, iar la dezbaterea mostenirii defunctului apartamentul in care a locuit acesta a ramas persoanelor din ultima sa casatorie.

Vazându-se in aceasta situatie Constanta Cristea si-a luat putinele lucruri pe care le avea (câteva paturi, o perina si cadrul metalic cu ajutorul caruia poate merge, dupa ce in iarna a avut piciorul rupt in urma unei alunecari) si a locuit timp de câteva zile pe o banca din municipiul Onesti, in parcul aflat in apropierea primariei vechi. Pe aici au trecut multi onesteni, ce s-au interesat de situatia Constantei Cristea, devenita astfel cunoscuta si pe retelele de socializare.

Printre primii care au dorit ca sa vina in sprijinul acesteia a fost preotul Nicolae Zaharia, de la Parohia Ortodoxa “Sfântul Nicolae” din municipiu, care a declarat: “putem sa ne implicam in acest caz dar nu putem sa ne substituim serviciilor municipale de asistenta sociala”.

Dupa cum ne-a marturisit Constanta Cristea, reprezentanti ai Directiei de Asistenta Sociala Onesti i-au propus mutarea la Caminul pentru batrâni din cartierul Slobozia, autoritatile locale urmând sa ia o hotarâre pentru ajutorul acesteia, deoarece nu beneficiaza de pensie. Un grup de tineri din municipiu au reusit ca sa gaseasca o rezolvare. Astfel, ei i-au adus vestea ca o persoana care detine un apartament cu doua camere in municipiul Onesti (Laurentiu Macovei, ce traieste acum in Iasi) ofera aceasta locuinta pentru a putea sta in ea!

“Am reusit impreuna cu câtiva prieteni (Denisa, Alex, George) sa facem o curatenie generala in apartament si am adus-o pe Constanta Cristea la noua sa adresa. O sa ne ocupam si de utilitatile apartamentului, pentru ca acesta nu a mai fost folosit de patru ani. Vreau sa le multumesc tuturor celor care vor sa ne ajute cu bani, alimente si haine pentru a reusi sa o intretinem pe batrânica. Multumesc tuturor celor ce sunteti aproape de noi”, a declarat tânarul onestean Mihai Zarzu, care alaturi de mai multi prieteni ai sai s-a mai implicat in actiuni de sprijinire a persoanelor aflate in nevoi din comunitate. Este de remarcat faptul ca entuziastii tineri onesteni vor sa o ajute pe Constanta Cristea si in rezolvarea problemei de a primi o pensie de la stat, urmând a obtine adeverintele necesare de la societatile la care aceasta a lucrat, intrucât cartea sa de munca a fost distrusa.

Desteptarea.ro

vezi mai multe articole
Load More By Onestiul.ro
Load More In Social

vezi si...

ATENTIE, SE OPRESTE APA IN STRAZILE MARASESTI, PINULUI, BUCIUMULUI SI TROTUSULUI!

Pentru remedierea unei avarii aparuta astazi in strada Daciei nr. 2, RAJA SA va fi nevoită…