Home STIRI SI NOUTATI Social Tinerii din Onesti au dat o mâna de ajutor unei batrâne

Tinerii din Onesti au dat o mâna de ajutor unei batrâne

4 min read
0
28

In municipiul Onesti, nu cu mult timp in urma, Constanta Cristea (foto), o femeie in jur de 60 de ani, a ramas pe drumuri dupa moartea tatalui sau. El a fost casatorit pentru a doua oara cu o femeie care are trei copii, iar la dezbaterea mostenirii defunctului apartamentul in care a locuit acesta a ramas persoanelor din ultima sa casatorie.

Vazându-se in aceasta situatie Constanta Cristea si-a luat putinele lucruri pe care le avea (câteva paturi, o perina si cadrul metalic cu ajutorul caruia poate merge, dupa ce in iarna a avut piciorul rupt in urma unei alunecari) si a locuit timp de câteva zile pe o banca din municipiul Onesti, in parcul aflat in apropierea primariei vechi. Pe aici au trecut multi onesteni, ce s-au interesat de situatia Constantei Cristea, devenita astfel cunoscuta si pe retelele de socializare.

Printre primii care au dorit ca sa vina in sprijinul acesteia a fost preotul Nicolae Zaharia, de la Parohia Ortodoxa “Sfântul Nicolae” din municipiu, care a declarat: “putem sa ne implicam in acest caz dar nu putem sa ne substituim serviciilor municipale de asistenta sociala”.

Dupa cum ne-a marturisit Constanta Cristea, reprezentanti ai Directiei de Asistenta Sociala Onesti i-au propus mutarea la Caminul pentru batrâni din cartierul Slobozia, autoritatile locale urmând sa ia o hotarâre pentru ajutorul acesteia, deoarece nu beneficiaza de pensie. Un grup de tineri din municipiu au reusit ca sa gaseasca o rezolvare. Astfel, ei i-au adus vestea ca o persoana care detine un apartament cu doua camere in municipiul Onesti (Laurentiu Macovei, ce traieste acum in Iasi) ofera aceasta locuinta pentru a putea sta in ea!

“Am reusit impreuna cu câtiva prieteni (Denisa, Alex, George) sa facem o curatenie generala in apartament si am adus-o pe Constanta Cristea la noua sa adresa. O sa ne ocupam si de utilitatile apartamentului, pentru ca acesta nu a mai fost folosit de patru ani. Vreau sa le multumesc tuturor celor care vor sa ne ajute cu bani, alimente si haine pentru a reusi sa o intretinem pe batrânica. Multumesc tuturor celor ce sunteti aproape de noi”, a declarat tânarul onestean Mihai Zarzu, care alaturi de mai multi prieteni ai sai s-a mai implicat in actiuni de sprijinire a persoanelor aflate in nevoi din comunitate. Este de remarcat faptul ca entuziastii tineri onesteni vor sa o ajute pe Constanta Cristea si in rezolvarea problemei de a primi o pensie de la stat, urmând a obtine adeverintele necesare de la societatile la care aceasta a lucrat, intrucât cartea sa de munca a fost distrusa.

Desteptarea.ro

vezi mai multe articole
Load More By Onestiul.ro
Load More In Social

vezi si...

ATENTIE, S-A OPRIT APA IN STRAZILE V. BABES, REPUBLICII 64-66, MARASESTI SI PAJURA

Pentru remedierea unei avarii aparuta astazi in strada V. Babes nr. 12, RAJA SA a fost nev…