Home STIRI SI NOUTATI 25 martie – Sărbătoarea Bunei Vestiri şi ziua Poliţiei Române

25 martie – Sărbătoarea Bunei Vestiri şi ziua Poliţiei Române

0
326

În zi de sărbătoare, cadrele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au participat la activităţi cultural educative şi s-au prezentat comunităţii atât ca poliţişti însoţiţi de mijloacele şi tehnica specifică, necesară activităţilor poliţieneşti precum şi ca oameni cu preocupări artistice.

În Ţara Românească şi Moldova, prima instituţie a Poliţiei a fost Agia, agii fiind “poliţiştii” începutului.

Astăzi, 25 martie 2019, se împlinesc 197 de ani de la momentul în care, Grigore Dimitrie Ghica, domnitorul Ţării Româneşti, i-a înmânat Marelui Agă, Mihăiţă Filipescu, Steagul Agiei, repectiv primul drapel al Poliţiei Române, pe care erau pictate chipul Maicii Domnului şi al îngerului aducător al Bunei Vestiri, motiv pentru care, sărbătoarea Bunei Vestiri a devenit şi sărbătoarea Poliţiei Române.

De ziua Poliţiei Române, poliţiştii băcăuani s-au aflat în Piaţa Tricolorului, unde, în cadrul atelierelor de prezentare, au adus în atenţia marilor şi mai ales micilor cetăţeni, echipamente specifice folosite în activităţile poliţieneşti.

De asemenea, în cadrul evenimentului “Omul din spatele uniformei”, au putut fi văzuţi şi poliţiştii care, în timpul liber, pictează, scriu, organizează activităţi sportive,antrenează, aceştia fiind însoţiţi de o parte din rezultatele pasiunii lor.

Poliţiştii au fost astăzi şi la expoziţia deschisă la sediul Bibliotecii Judeţene “Costache Sturza”, expoziţie care aduce în atenţia publicului cititor romane poliţiste româneşti dar şi cărţi cu tematică poliţienească care reflectă o parte din activitatea specifică domeniului poliţienesc.

Totodată, de ziua Poliţiei Române, un număr de 15 ofițeri și 71 de  agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, au fost avansați în gradul profesional următor, la îndeplinirea stagiului minim în grad.

vezi mai multe articole
Load More In STIRI SI NOUTATI

vezi si...

De astăzi, 10 iulie, intră în vigoare restricțiile de circulație pe podul peste râul Trotuș

Astăzi, 10 iulie, cu puțin timp în urmă a avut loc o vizită pe teren la podul peste râul T…