Social

30 milioane lei pentru creșterea eficienței energetice Spitalul Municipal Onești

Sâmbătă, 22 februarie, la sediul Spitalului Municipal „Sf. Ierarh Dr. Luca” din Onești a fost semnat un contract de investiții pentru reparații capitale, modernizare și eficientizare energetică. Proiectul are finanțare europeană (nerambursabilă) prin Programul Operațional Regional și este aplicat prin asocierea dintre Consiliul Județean (CJ), Municipiul Onești și Spitalul Municipal. Valoarea proiectului este de 27,9 milioane de lei, iar a cofinanțării din partea autorităților locale de 4,4 milioane de lei (3,9 milioane de lei cheltuieli neeligibile și contribuția proprie de 2%, circa 560.000 de lei).

La eveniment au participat europarlamentarul Dragoș Benea – președintele PSD Bacău, Sorin Brașoveanu – președintele Consiliului Județean, Nicolae Gnatiuc – primarul municipiului Onești, deputatul Lucian Șova, dr. Oana Secară și Gelu-Titel Nicolcea – fostul și actualul manager al Spitalului Municipal, Gelu Pamfil și Valentin Blidaru – președintele, respectiv unul dintre membrii Consiliului de Administrație (CA) al spitalului, membri ai CA sau ai Consiliului Director.

Durata proiectului, conform contractului de finanțare, este de 42 de luni, urmând a fi prelungită prin act adițional cu 12 luni.

Prin această investiție se reduc costurile de întreținere a imobilelor, se reduc emisiile de bioxid de carbon și crește eficiența energetică a clădirilor spitalului, aducându-se îmbunătățiri condițiilor de confort asigurate celor 160.000 de pacienți/an care provin atât din municipiul Onești, din orașele Tg. Ocna, Slănic Moldova, Dărmănești, cât și din zona rurală din împrejurimi.
Despre semnificația noii investiții și a beneficiilor ei au vorbit Nicolae Gnatiuc, Dragoș Benea, Oana Secară, Lucian Șova, Gelu Pamfil, Sorin Brașoveanu și Gelu Nicolcea.

Sursa: Desteptarea

Vezi și
Social

NEWS ALERT - Trafic oprit in Oituz, judetul Bacau din cauza zapezii si a copacilor cazuri pe carosabil

Iarna in toata regula in zona Oituz, din judetul Bacau. Traficul este oprit la aceasta ora, intrucat…
Vezi mai mult
Social

Implementeaza Campanii PPC eficiente în România

Marketingul online a căpătat o amploare deosebită în ultimii ani, de aceea multe firme caută…
Vezi mai mult
Social

Unde găsești cele mai bune centrale pe peleți

În primul rând, peleții ca și combustibil solid reprezintă o opțiune mult avantajoasă din…
Vezi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *