Social

4 ani de la tragedia de la Colectiv. 64 de morţi, sute de răniţi şi încă se caută vinovaţii

Astazi, 30 octombrie, se implinesc 4 ani de la incendiul devastator ce a cuprins clubul Colectiv din Bucuresti. In urma tragediei au murit 64 de tineri. Bucurestenii vor organiza, astazi, marsuri de comemorare in memoria tinerilor al caror sfarsit tragic a indoliat o tara intreaga.

Incendiul din clubul Colectiv a avut loc în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în incinta unui club situat în sectorul 4 din Bucureşti într-o fostă hală a fabricii Pionierul. Incendiul s-a declanşat în timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansării unui nou album, numit „Mantras of War”.
În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat un număr de 64 de persoane.În afară de cele 26 de persoane decedate în incinta clubului şi de una care a murit în drum spre spital, în faza iniţială au fost identificate alte 186 de persoane rănite, din care 146 au fost spitalizate. În săptămânile de după incendiu au decedat alte 33 de persoane.

Anchetă extinsă în dosarul Colectiv. Ascunderea imaginilor timp de 4 ani, investigată de procurorii militari

Procurorii militari, care au preluat dosarul, au decis să extindă ancheta și să investigheze inclusiv ascunderea filmării făcute de pompieri la intervenția de la incendiul de acum patru ani. Și gestul șefului ISU București, de a înjura victimele decedate, va fi verificat cub acuzația de profanare de morminte.
Parchetul General a decis să trimită partea din investigația legată de intervenția pompierilor militari la Colectiv, la Parchetul Militar București, în contextul în care au ieșit la iveală imagini pe care cei de la ISU nu le-au făcut niciodată publice.

Este o înregistrare video care surprinde aproximativ 20 de minute din intervenția pompierilor după incendiul din 30 octombrie 2015. Imaginile nu au fost făcute publice niciodată. Înregistrarea a ajuns acum la Parchetul Militar, la procurorii care au preluat cercetările. Aceștia au anunțat că vor investiga posibile fapte de abuz în serviciu, ucidere din culpă, neglijență în serviciu, fapte care reies din aceste imagini.

Cel mai grav accident de dupa 1989

A fost cel mai grav incendiu din România dintr-un club de noapte şi cel mai grav accident din ţară de după anul 1989, depăşind după numărul de decese accidentul aviatic de la Baloteşti din 1995 în care au murit 60 de persoane.

Vezi și
Social

Implementeaza Campanii PPC eficiente în România

Marketingul online a căpătat o amploare deosebită în ultimii ani, de aceea multe firme caută…
Vezi mai mult
Social

Unde găsești cele mai bune centrale pe peleți

În primul rând, peleții ca și combustibil solid reprezintă o opțiune mult avantajoasă din…
Vezi mai mult
Social

D.S.P. Bacau nu mai deconteaza hrana personalului medico-sanitar carantinat la Hotelul Trotus

Primarul Municipiului Onesti, Nicolae Gnatiuc a facut public astazi, pe pagina sa de facebook…
Vezi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *