115 teste antidrog efectuate de IPJ Bacău de la începutul anului și până acum

Inspectoratele județene de poliție din întreaga țară au, în prezent, 171 de aparate pentru detecția drogurilor, conform datelor furnizate de aceste instituţii, la cererea Libertatea.  Numărul diferă însă de cel transmis de Inspectoratul General al Poliției Române, care spune că are în dotare 184 de aparate drugtest. Într-un răspuns trimis Parlamentului, MAI comunică, în cazul a 12 județe, date diferite despre numărul de aparate drugtest față de informațiile transmise de inspectorate la solicitarea ziarului.

Județul Constanța are cele mai multe drugteste: 12. Tot aici au fost efectuate și cele mai multe testări (8.720), de la începutul anului trecut și până acum.

Pe locul 2 la numărul de aparate pentru testarea antidrog sunt județele Galați și Suceava, care au, fiecare, câte 11 drugteste. Cu toate acestea, de la începutul anului trecut și până acum, IPJ Galați a verificat 1.881 de șoferi (de patru ori mai puțin decât în Constanța), iar IPJ Suceava, doar 1.168 de șoferi, de 8 ori mai puțin.
Aparate multe, dar testări puține sunt și la IPJ Bihor, unde există 10 drugteste cu care au fost verificați, de la începutul anului trecut, doar 937 de șoferi.
IGPR spune, într-un răspuns la solicitarea Libertatea, că la nivelul inspectoratelor județene de poliție sunt, „în medie, câte 3 aparate”.
Din cele 42 de inspectorate din țară, 32 au furnizat, la solicitarea Libertatea, și date despre numărul celor pe care Poliția Rutieră i-a depistat pozitiv la consumul de droguri. Din 17.433 de teste, câte au efectuat anul trecut cele 32 de IPJ-uri, 1.574 au avut rezultat pozitiv.  Anul acesta, din 23.134 de teste, 1.955 au ieșit pozitive. Asta înseamnă că, din 100 de șoferi verificați, 9 conduceau pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive, potrivit rezultatelor preliminare afișate de aparatele din dotarea Poliției.
Conform infograficului din articolul prezentat de Libertatea, IPJ Bacău a efectuat de la începutul anului și până în noiembrie,  115 teste antidrog .

 

Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/exclusiv-harta-testarilor-antidrog-din-romania-cati-dintre-soferii-verificati-de-politia-rutiera-ies-pozitivi-la-consumul-de-stupefiante-4719643

Distribuie articol
comentezi?!