836 kg de trufe, în valoare de peste 200.000 de lei, transportate ilegal, depistate de polițiștii băcăuani

La data de 05 iulie a.c., o patrulă de siguranță publică formată dintr-un polițist din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni și un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău a depistat pe raza comunei Sascut, o autoutilitară condusă de un bărbat din județul Mureș, care transporta trufe.

Din verificările efectuate a reieșit faptul că, în interiorul autoutilitarei se aflau mai multe cutii în care erau depozitate trufe, iar pentru acestea conducătorul autoutilitarei, angajat al unei societăți comerciale de profil, din județul Harghita, nu a putut prezenta un aviz de însoţire sau alte documente care să ateste provenienţa legală a mărfii.

Polițiștii au dispus măsura ridicării în vederea confiscării cantității de 836 de kg de trufe în valoare de peste 200.000 de lei și predarea acesteia Ocolului Silvic Căiuți.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol Bacău și personalului din cadrul Ocolului Silvic Căiuți.

Societatea în cauză a fost sancționată cu amendă în valoare totală de 5.000 de lei conform Legii 171/2010, verificările continuând în vederea identificării modului în care societatea comercială a intrat în posesia trufelor, a legalităţii acestuia şi pentru luarea tuturor măsurilor legale care se impun.

Distribuie articol
comentezi?!