STIRI SI NOUTATI

A crescut numărul cazurilor de violență domestică, în Bacău. Ordinele de protecție provizorie vin în ajutorul victimelor

O mână de ajutor întinsă victimelor violenței domestice, Ordinul 146/ 28 decembrie 2018, s-a dovedit a fi foarte util. De la intrarea lui în vigoare și pe tot parcursul anului 2019, polițiștii au emis 145 ordine de protecție provizorii pentru persoane aflate într-o situație de risc imediat. Cu toate acestea, o treime dintre cazuri nu mai ajung în instanță, deoarece părțile se împacă.

„Ordinul de protecţie provizoriu se emite de către poliţiştii care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viaţa, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violenţă domestică, în scopul diminuării acestui risc”, a precizat insp.princip.Cătălina Păduraru, purtător de cuvânt al IPJ Bacău. Ordinul de protecţie provizoriu este valabil pe o perioadă de 5 zile (120 ore), stabilind una ori mai multe măsuri de protecţie, dar acesta trebuie confirmat de parchetul de pe lângă judecătorie, în termen de 24 de ore.

Citeşte în continuare: Deşteptarea.ro

Vezi și
STIRI SI NOUTATI

Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, constatate de polițiști

La data de 29 martie a.c., în jurul orei 17:00, polițiștii Serviciului Rutier, în timp ce…
Vezi mai mult
STIRI SI NOUTATI

Petrecăreţi sancţionaţi de poliţişti

La data de 27 martie a.c., în jurul orei 22.30, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală…
Vezi mai mult
STIRI SI NOUTATI

Începe înscrierea copiilor la școală

Înscrierea copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2021-2022 începe astăzi…
Vezi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *