A murit, la doar 55 de ani, fotbalistul Giani Olteanu, fost mijlocaș la FC Onești și FCM Bacău

Bacăul fotbalistic este iarăși în doliu. Unul dintre cei mai tehnici mijlocași crescuți la clubul de pe malurile Bistriței, Giani Olteanu (55 ani), a murit subit marți noapte, cel mai probabil ca urmare a unui infarct, scrie gsp.ro.

 Olteanu s-a simțit rău după ce a jucat fotbal cu prietenii și a decedat, cîteva ore mai târziu, acasă. El a fost legitimat la FCM Bacău, jucând inclusiv în duelul cu Werder Bremen din Cupa Cupelor, din 1991, și la FC Onești, și se stabilise de mai mulți ani în Neamț.

Giani Olteanu era căsătorit cu fosta atletă Iulia Negură, multiplă campioană în probele de 5 000 de metri, 10 000 de metri, cros, semimaraton. Cel mai probabil, înmormântarea lui Olteanu va avea loc sâmbătă, în Neamț, la ceremonie urmând să participe mai mulți foști fotbaliști.

Din păcate, nu e primul astfel de caz printre foștii jucători ai Bacăului:

  • În 2017, Sorin Condurache, parte din aceeași generație cu Olteanu, a fost găsit decedat la 49 de ani, stop cardiac.
  • În 2015, Florin Ganea, un alt fost jucător al Bacăului, a murit la 39 de ani, suferind un infarct după mai multe partide de fotbal jucate pe un teren sintetic.
  • Tot în 2015, Nicolaie Alexa, fost portar al Bacaului, a decedat la 53 de ani pe terenul de tenis (infarct). (Sursa/gsp.ro)
Distribuie articol
comentezi?!