Social

ABA SIRET PREZINTĂ SITUAȚIA HIDROLOGICĂ ÎN JUDEȚUL BACĂU, DUPĂ DOUĂ ZILE DE PLOI NEÎNCETATE

Administrația Bazinală de Apă Siret (ABA) a emis un comunicat de presă cu privire la nivelul cotelor apelor de pe teritoriul județului Bacău, la ora 15.00 a zilei de miercuri, 12 octombrie.

“Pe teritoriul județului Bacău au căzut în ultimele 24 de ore precipitații însemnate, care au dus la creșteri de debite și niveluri pe cursurile de apă din județul Bacău. Pe teritoriul administrat de instituția noastră nu s-au înregistrat depășiri ale cotelor de apărare.

Specialiștii din cadrul Administrației Bazinale de Apă Siret monitorizează permanent evoluția fenomenelor pe cursurile de apă, precum și modul de comportare a construcțiilor hidrotehnice. Subliniem faptul că toate construcțiile hidrotehnice din administrare funcționează în condiții de siguranță. Informatiile care au fost vehiculate în cursul zilei de azi privind riscul de cedare a unui baraj nu sunt adevarate și nu fac decât sa creeze o stare de panică. Recomandăm populației să ia în considerare comunicatele instituției noastre și Inspectoratului pentru Situații de Urgență în astfel de cazuri, aceste entități fiind în măsură să furnizeze informații privind situațiile de urgență.

Dată fiind situația hidrometeorologică actuală, avertizarea hidrologică cod portocaliureferitoare la scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide în special pe râurile mici și afluenții din bazinul superior al râului Trotuș și afluenții mici ai Siretului mijlociu se prelungește până joi, 13 octombrie, ora 8. De asemenea,avertizarea hidrologica cod galben care vizează bazinele râurilor Bistrița și Trotuș aferente județului Bacău se prelungește până joi, 13 octombrie, ora 21”, se arată în comunicatul semnat de directorul ABA Siret, dr. ing. Emil Vamanu.

Sursa UNUpeTrotus

Vezi și
Social

Implementeaza Campanii PPC eficiente în România

Marketingul online a căpătat o amploare deosebită în ultimii ani, de aceea multe firme caută…
Vezi mai mult
Social

Unde găsești cele mai bune centrale pe peleți

În primul rând, peleții ca și combustibil solid reprezintă o opțiune mult avantajoasă din…
Vezi mai mult
Social

D.S.P. Bacau nu mai deconteaza hrana personalului medico-sanitar carantinat la Hotelul Trotus

Primarul Municipiului Onesti, Nicolae Gnatiuc a facut public astazi, pe pagina sa de facebook…
Vezi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *