Acțiuni BLITZ ale polițiștilor rutieri. Au aplicat sancțiuni în valoare de 14.000 de lei

Polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au acționat, pe drumurile publice din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea accidentelor de circulație.

O astfel de acțiune, tip „blitz”, a fost desfășurată la data de 10 martie a.c., în intervalul orar 07:00-09:00, când s-a acţionat pentru combaterea consumului de alcool în rândul conducătorilor auto şi verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

Au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 14.000 de lei, din care 4 pentru consum de alcool, 10 pentru defecțiuni tehnice constatate, iar restul pentru alte abateri. Au fost reținute 4 permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Exemple: 1. Un bărbat a fost depistat de polițiști, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 252 B, pe raza localităţii Buhoci, sub influenţa băuturilor alcoolice. La testarea cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional şi i-a fost reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

2. În timp ce conducea un autoturism, pe DJ 252B, pe raza localităţii Buhoci, un conducător auto a fost oprit în trafic, prezentând deficienţe tehnice, atât la sistemul de iluminare, cât şi la nivelul caroseriei autovehiculului, fiind dispusă măsura tehnico-administrativă a reţinerii certificatului de înmatriculare, cu aplicarea sancţiunii contravenţionale în cauză.

Sursa: IPJ Bacău

Distribuie articol
comentezi?!