Adolescentul care a lovit o polițistă cu piciorul în față, condamnat de judecători

Judecătoria Bacău a emis o sentință în data de 6 iunie, prin care un băiat în vârstă de 16 ani a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de internare într-un centru educativ pentru comiterea infracțiunii de ultraj asupra unei polițiste. Sentința nu este definitivă și poate fi supusă unor eventuale contestații în instanța superioară.

Incidentul a avut loc pe 18 ianuarie 2023, în centrul orașului Onești, după ce un apel la numărul de urgență 112 a reclamat comportamentul recalcitrant al unei persoane aflate sub influența alcoolului, cerând intervenția poliției, conform Adevărul.ro.

Polițiștii sosiți la fața locului l-au imobilizat rapid pe bărbatul agresiv, în prezența mai multor persoane. În momentul în care acesta a fost încătușat și urcat în autospeciala de poliție, fiul său în vârstă de 16 ani a lovit-o cu piciorul în față pe o polițistă aflată în misiune.

Incidentul a fost înregistrat de o cameră de supraveghere din zonă, imaginile arătând clar agresiunea asupra polițistei, urmată de fuga tânărului, care a fost ulterior urmărit de mai mulți polițiști. Autoritățile din Bacău au desfășurat ample activități de căutare a adolescentului, care s-a ascuns după săvârșirea faptei.

Inițial, Judecătoria Onești a decis plasarea tânărului în arest la domiciliu, decizie care a stârnit nemulțumire și proteste, atât în mediul online, cât și din partea Europol, sindicatul polițiștilor. Ulterior, Judecătoria Bacău a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele adolescentului.

Distribuie articol
comentezi?!