Alertă la o pensiune din Municipiul Bacău, din cauza unor scăpări de gaze. 32 de persoane s-au autoevacuat

În cursul nopții trecute, 30 octombrie a.c., în jurul orei 00:00, pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină la o pensiune din municipiul Bacău, în urma unui apel primit pe SNUAU 112, care anunța faptul că, în interiroul acesteia sunt scăpări de gaze.

De urgență, la locul indicat au fost alocate mai multe forțe și mijloace, respectiv o autospecială de stingere cu apă și spumă, un echipaj CBRN, o ambulanță SMURD, o autospecială transport victime multiple și două ambulanțe SAJ. Pentru gestionarea operativă a situației, la fața locului s-a deplasat și grupa operativă a inspectoratului.

În urma recunoșterii, s-a constatat faptul că, în unitatea turistică erau cazate 32 de persoane, respectiv opt adulți și 24 de minori, care s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție. Acestea acuzau iritații la nivelul căilor respiratorii și tuse, fiind monitorizate de echipajele medicale prezente la fața locului. Nu s-a impus transportul către unitatea spitalicească.

În urma măsurătorilor efectuate de echipajul CBRN, nu au fost înregistrate concentrații de substanțe periculoase.

Concomitent cu efectuarea măsurătorilor și evaluarea medicală, s-a acționat pentru direcționarea persoanelor cazate către alte două unități.

Cazul a rămas în atenția autorităților competente, care vor stabili împrejurările care au condus la producerea evenimentului.

Distribuie articol
comentezi?!