Conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a solicitat comisarilor din întreaga ţară să verifice dacă operatorii economici, care activează în sectorul HORECA, deţin toate autorizaţiile necesare şi obligatorii în raport cu activitatea pe care o desfăşoară.
„Conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a analizat întreaga situaţie creată în urma incidentelor nefericite petrecute în ultima perioadă, în sectorul HORECA. Astfel, în contextul derulării acţiunilor de control de către ‘Comandamentul de iarnă 2023-2024’ – structură special creată de ANPC, în mod tradiţional, anual, pentru a supraveghea activitatea din zonele turistice, în care consumatorii îşi petrec vacanţa de iarnă, pe teritoriul României – conducerea ANPC a solicitat, prin grupurile de comunicare internă ale instituţiei, comisarilor din întreaga ţară şi mai ales celor angrenaţi în structurile Comandamentului, să verifice dacă operatorii economici, care activează în sectorul HORECA, deţin toate autorizaţiile necesare şi obligatorii în raport cu activitatea pe care o desfăşoară”, potrivit unui comunicat al instituţiei, remis vineri AGERPRES.
Din cauza neregulilor depistate şi de cei de la ISUJ Bacău, au publicat modul de depunere a documentaţiilor de avizare/autorizare privind securitatea la incendiu. Documentul poate fi consultat aici: https://www.isubacau.ro/materiale/avizari/2024/depunere_documentatii.
Documentaţiile necesare, începând de pe 01.01.2024 pot fi depuse şi în format elecronic.
În urma controalelor din perioada sărbătorilor, din 13 unități de turism și alimentație publică, 7 nu aveau autorizaţii de securitate la incendiu.