STIRI SI NOUTATI

ATENȚIE LA VITEZĂ!

Poliţiştii băcăuani, în colaborare cu Serviciul Rutier Vrancea au derulat o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere, în special pentru combaterea încălcărilor regimului legal de viteză.

Ieri, 14 martie a.c., poliţiştii băcăuani şi cei din Vrancea au scos radarele pe drumurile publice pentru depistarea celor care depășesc viteza legală. S-au folosit echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile model TruCAM. Pe lângă acestea, s-au utilizat și aparatele etilotest și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Ca urmare a acţiunilor derulate , poliţiştii băcăuani au aplicat 59 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 51.330 de lei. Dintre acestea, pentru nerespectarea regimului de viteză legal stabilit, polițiștii au aplicat 46 de sancţiuni contravenţionale. De asemenea, au fost reţinute 5 permise de conducere, toate pentru depăşirea cu mai mult de 50km/h a vitezei legal stabilite. De asemenea, a fost retras 1 certificat de înmatriculare.

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, de la începutul acestui an au fost înregistrate 2 accidente grave ce au avut ca principală cauză generatoare, viteza excesivă, cu 8 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut.

Pentru prevenirea evenimentelor negative, polițiștii de la rutieră vă reamintesc:

Respectaţi limita legală de viteză pentru fiecare segment de drum! Viteza cauzează şi agravează accidentele de circulaţie! Cu cât viteza este mai mare, şocul produs de accident este mai mare, iar urmările drastice.

Viteza scade vizibilitatea, reducând câmpul vizual al şoferului.

Sursa: IPJ Bacău

Vezi și
STIRI SI NOUTATI

Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, constatate de polițiști

La data de 29 martie a.c., în jurul orei 17:00, polițiștii Serviciului Rutier, în timp ce…
Vezi mai mult
STIRI SI NOUTATI

Petrecăreţi sancţionaţi de poliţişti

La data de 27 martie a.c., în jurul orei 22.30, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală…
Vezi mai mult
STIRI SI NOUTATI

Începe înscrierea copiilor la școală

Înscrierea copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2021-2022 începe astăzi…
Vezi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *