Atenție părinți! Așa arată jeleul care a provocat moartea copilei de 14 ani din Cluj

O fată de 14 ani a murit, zilele trecute, după ce s-a înecat cu un jeleu extrem de popular în rândul copiilor.

„Acesta este tipul de jeleu cu care fetița de 14 ani din județul Cluj s-a înecat la școală și a murit după aproape o săptămână în care a fost în comă. Are dimensiunea unei mingi de ping pong.

Pe ambalaj nu există o limită de vârstă de la care ar putea fi consumat.

Aceste jeleuri, spun oamenii din zonă, ar fi la modă printre copii. Le puteau cumpăra chiar de la magazinul de lângă școală și costau în jur de doi lei. Ulterior au fost aruncate la gunoi. Cel puțin din magazinul de lângă școală. Cei care le aveau pe raft nu au nici o vină”, a scris jurnalistul Răzvan Dan pe o rețea socială.

Adolescenta de doar 14 ani a murit după ce s-a înecat cu un jeleu, în timpul orelor de curs. Deși medicii au făcut tot ce le-a stat în putință, nu au mai putut să o salveze pe tânăra elevă, care a stat 6 zile în comă la Spitalul de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca.

Cauza decesului a fost asfixia, iar acest incident a ridicat din nou problema educației în primul ajutor în rândul populației. Manevra Heimlich poate fi salvatoare în astfel de situații, însă pentru a fi eficientă trebuie să fie executată corect și la timp, notează site-ul redactia.ro

 

Distribuie articol
comentezi?!