Sport

Atletism: Băcăuanul Gabriel Bitan, lider european!

Cu rezultatul de 8.14, atletul CSM Onești a devenit performerul continental al sezonului și locul 3 mondial la săritura în lungime.

Pentru a privi Europa de sus nu trebuie neapărat să urci cei 4.910 metri ai Mont Blancului. În unele cazuri, distanța este mult mai mică: „doar” 8.14 metri. Și se străbate în lungime. Sigur, pentru a o parcurge, e nevoie de ani de muncă, o zi inspirată și câteva secunde în care elanul, înălțarea și tehnica săriturii să se pupe perfect cu un prag olimpic. Pentru Gabriel Bitan, ziua aceea inspirată a venit la finalul săptămânii trecute. Sâmbătă, 6 februarie, atletul CSM Onești a trecut, pentru prima dată în cariera sa, granița celor opt metri la săritura în lungime. Mai mult. Gabi reușit un fabulos 8.14 metri care nu doar că i-a adus titlul național de Seniori și de Seniori Under 23, dar l-a propulsat pe acoperișul Europei. Mai ceva decât Mont Blancul! „Cu acest rezultat sunt liderul european al sezonului și pe locul 3 în lume”, precizează sportivul în vârstă de 22 de ani, care vrea să împingă și mai mult limitele: „Aveam nevoie de această săritură. Practic, ea îmi deschide, în sfârșit, ușile la care am bătut ani la rândul”. Batem și noi la ușa noului lider european, pentru a afla exact cum a fost. Și ce va mai fi.

-Gabi, încă o dată felicitări. Un rezultat care ne-a făcut să ne frecăm la ochi.

-Exact asta a fost și reacția mea. Opt-paișpe? Wow! Culmea este că, deși au trecut câteva zile de la concurs, continui să mă aflu sub efectul acestui rezultat. Încă sunt puțin surescitat și probabil că așa este și normal.

citeste mai mult Desteptarea.ro

Vezi și
Sport

Mihaela CAMBEI a castigat bronzul la totalul olimpic

Mihaela CAMBEI, legitimata la CSM Onesti. Halterofila noastra a castigat bronzul la totalul olimpic…
Vezi mai mult
Sport

CSM Onești, mai departe, mai repede, mai sus!

Gruparea condusă de Ingrid Istrate a fost protagonista finalelor de la București, în cadrul…
Vezi mai mult
Sport

REZULTATE DEOSEBITE LA UNUL DINTRE CELE MAI IMPORTANTE CONCURSURI OFICIALE A FEDERATIEI ROMANE DE ATLETISM

Cupa Romaniei- Open Seniori la atletism a avut loc la Bucuresti saptamana trecuta, competitie in…
Vezi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *