Connect with us

Educatie

Au inceput inscrierile la Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Tg. Ocna

Published

on

Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna este singura instituție de învățământ din România care asigură selecționarea și școlarizarea agenților de penitenciare, prin cursuri cu durata de un an.

Administrația Națională a Penitenciarelor, prin unitățile subordonate, dă startul înscrierilor la concursul de admitere la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna – sesiunea 2014.
Absolvenții de liceu, cu vârsta maximă de 35 de ani, se pot înscrie și concura pe un număr de 220 de locuri, din care 190 pentru candidați bărbați și 30 locuri pentru candidați femei. Înscrierile se fac în perioada 12 mai – 08 august 2014, la sediul unităților penitenciare din țară, subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor. Concursul de admitere în Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, sesiunea 2014, se organizează și se desfășoară în condițiile stabilite prin Ordinul Ministrului Justiției nr. 2412/2013, publicat în Monitorul Oficial nr. 540 din 27.08.2013.
Pentru înscrierea la concurs candidații trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții:
a) să aibă cetățenia română și domiciliul în România;
b) să cunoască limba română scris și vorbit;
c) să fie absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat;
d) să aibă capacitate deplină de exercițiu;
e) să aibă vârsta de maximum 35 de ani împliniți în anul concursului de admitere; candidații își asumă, prin angajament, riscul de a nu putea beneficia de pensie la încetarea raporturilor de serviciu pentru limită de vârstă, dacă nu vor îndeplini, în totalitate, condițiile pentru obținerea pensiei;
f) să aibă înălțimea de minimum 1,70 m bărbații și 1,65 m femeile;
g) să fie declarați “APT” din punct de vedere medical și psihologic;
h) să aibă un comportament corespunzător cerințelor de conduită admise și practicate în societate și să accepte efectuarea de verificări asupra îndeplinirii condițiilor și criteriilor de participare la concursul de admitere și pentru școlarizare, precum și verificări asupra activității și comportamentului lor, cu suportarea consecințelor legale care decurg din această activitate;
i) să nu fi fost exmatriculați pentru abateri disciplinare dintr-o instituție de învățământ sau de formare profesională și să fi obținut la purtare, în perioada studiilor liceale, media pe fiecare an de studiu minimum 8,00;
j) să nu fi suferit condamnări (cu executarea/suspendarea executării pedepsei sau amendă penală), să nu se afle în curs de urmărire penală sau judecată pentru săvârșirea de infracțiuni;
k) să nu fi fost eliberați din motive imputabile sau destituiți dintr-o funcție publică în ultimii 7 ani;
l) să nu fie ofițer activ în cadrul instituțiilor publice de apărare, ordine publică și siguranță națională ale statului sau în rezervă, proveniți din cadrul acestora;
m) să achite taxa de participare la concurs sau să facă dovada scutirii de plata acesteia, în condițiile stabilite în prezenta metodologie;
n) să accepte condițiile de școlarizare, precum și interzicerea ori restrângerea exercitării unor drepturi și libertăți cetățenești prevăzute de Legea nr. 293/2004 privind Statutul funcționarilor publici cu statut special din Administrația Națională a Penitenciarelor, republicată, cu modificările ulterioare, în situația în care vor fi declarați “ADMIS” la concursul de admitere.

Concursul de admitere se desfășoară în două etape:
Probele eliminatorii:
– contravizita medicală (la dispoziția directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor);
– verificarea aptitudinilor fizice.

Probele de verificare a cunoștințelor teoretice:
– lucrare scrisă la „Limba română”- test grilă ;
– lucrare scrisă la „Istoria românilor”- test grilă .

Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna este singura instituție de învățământ din România care asigură selecționarea și școlarizarea agenților de penitenciare, prin cursuri cu durata de un an. Începând cu data de 29 aprilie 2013, aceasta a obținut acreditarea, prin Ordinul Ministrului Educației Naționale nr. 3652/2013, pentru învățământ postliceal, nivel 3 avansat, învățământ militar.
școlarizarea se asigură în condiții de gratuitate, pentru toți elevii, respectiv cazare masă, echipament, rechizite și asistență medicală, conform legii, pe parcursul procesului educațional. După absolvire, elevii vor fi repartizați în unitățile sistemului administrației penitenciare, unde vor beneficia de un loc de muncă stabil, un salariu decent și de oportunități de dezvoltare a carierei. Relații suplimentare se pot obține de la sediile Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna și a unităților penitenciare din țară. Informații despre concursul de admitere se pot afla și vizitând site-ul Administrației Naționale a Penitenciarelor,  www.anp.gov.ro.

http://www.ziaruldebacau.ro/perspective-pentru-viitorii-agenti-de-penitenciare-la-targu-ocna/

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Educatie

CHIMCOMPLEX SA continua investitiile in viitorul copiilor din Onesti

Published

on

By

Colaborarea dintre Chimcomplex SA si Colegiului Tehnic “Gheorghe Asachi” Onești consta in amenajarea in cadrul Colegiului a trei noi spatii de invatamant dedicate activităților practice ale elevilor.

Nicolae Gnatiuc, Primarul Municipiului Onesti,  a declarat:

”Felicitări SC CHIMCOMPLEX SA !
Felicitări Colegiului Tehnic Gheorghe Asachi!
Un exemplu de bune practici în colaborarea dintre o societatea comercială şi o instituţie de învăţământ!
Datorită implicării SC CHIMCOMPLEX SA, a bunei gestionări a bugetului şcolii şi a implicării elevilor, la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi au fost inaugurate trei noi spații de învățământ dedicate activităților practice ale elevilor.
Laborator de analize fizico-chimice, destinat activităților practice din cadrul specializării elevilor în domeniul protecției mediului.
Laborator de electronică, destinat elevilor pasionați de electronică din C.T. „Gh Asachi”
Cabinet de protecția mediului.
Succes pe mai departe!”

Continue Reading

Educatie

CAMPANIA DE PREVENIRE A DELICNVENŢEI JUVENILE ŞI VICTIMIZĂRII MINORILOR LA ONEŞTI „ALEG SĂ FIU INFORMAT!”

Published

on

By

Polițiștii au desfășurat activități în cadrul campaniei „ALEG SĂ FIU INFORMAT”, care are ca scop educarea elevilor de liceu prin informări cu privire la măsurile pe care trebuie să le cunoască în vederea prevenirii delincvenței juvenile sau a victimizării.

În data de 28 ianuarie a.c. poliţiştii au desfășurat activități preventive adresate elevilor din municipiul Onești. Întâlnirile cu elevii au avut loc la Colegiul Național  ”Dimitrie Cantemir” şi Liceul Tehnologic ”Petru Poni” Oneşti, principala temă abordată fiind traficul de persoane: forme, implicaţii legale, riscuri şi combatere a acestei activităţi.

Astfel, aproximativ 250 de elevi au primit informaţii care să-i ajute să fie mai atenţi, mai responsabili şi să cunoască pericolele la care se pot expune.

Având în vedere faptul că tinerii petrec mult timp în mediul on line, polițiștii au identificat, împreună cu elevii, riscurile la care aceştia se expun. Elevii au aflat că nu sunt în siguranță, chiar dacă se află în fața unui ecran. Informațiile pe care le postează, multitudinea de ”prieteni” pe care îi au în listă, postarea locației în care se află, fotografii, toate acestea pot fi indicii importante pentru infractori. Polițiștii i-au sfatuit, să adopte în mediul on line, la fel de multe măsuri de siguranță precum adoptă în viața reală.

Campania „ALEG SĂ FIU INFORMAT!” a fost inițiată de Biroul Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Onești, ca un răspuns la nevoia permanentă a tinerilor de a fi informați și de a afla noi situații cu care aceştia se confruntă.

Activităţile campaniei de informare se vor desfăşura la nivelul liceelor din municipiul Onești până la sfârșitul lunii aprilie a.c., acestea fiind derulate de către poliţiştii oneşteni împreună cu poliţiştii de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău şi în colaborare cu specialiştii de la Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane.

Sursa: IPJ Bacău

Continue Reading

Educatie

E OFICIAL: Simularea de EVALUARE NAȚIONALĂ și BAC 2020 începe în 23 martie. Vezi CALENDARUL SIMULĂRILOR de clasele a VIII-a și a XII-a

Published

on

By

Calendarul simulărilor susținute de clasele a VIII-a și a XII-a în anul școlar 2019-2020  a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial. Conform documentului, simularea Evaluării Naționale “se organizează numai pentru elevii claselor a VIII-a”, iar la simularea probelor scrise de Bacalaureat “participă numai elevii claselor a XII-a și a XIII-a”, a decis Ministerul Educației. 

Simularea Evaluării Naționale 2020 de către elevii de clasa a VIII-a și simularea Bacalaureatului de către liceenii de-a XII-a încep în data de 23 martie, potrivit edupedu.ro

 “Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog”, prevede ordinul semnat de ministrul Educației, Monica Anisie.

 Calendarul Simulărilor de Evaluare Națională 2020 pentru clasa a VIII-a – Final:

-23 martie 2020 Limba și literatura română – Probă scrisă

-24 martie 2020 Matematică – Probă scrisă

-25 martie 2020 Limba și literatura maternă – Probă scrisă

-3 aprilie 2020 Comunicarea rezultatelor

 Calendar Simulări BAC 2020 – Final:

-23 martie 2020 Limba și literatura română – Probă scrisă – Proba E) a)

-24 martie 2020 Matematică sau Istorie – Proba obligatorie a profilului – Proba E) c)

-25 martie 2020 Limba și literatura maternă – Probă scrisă – Proba E) b)

-26 martie 2020 Proba la alegere a profilului și specializării – Probă scrisă – Proba E) d)

-3 aprilie 2020 Comunicarea rezultatelor

Continue Reading

Trending