Social

Autorităţile locale din Oneşti cer evacuarea de către Apă Canal a bunurilor municipalităţii

COMUNICAT DE PRESA

     Primarul interimar al municipiului Oneşti, Alexandru Cristea, şi viceprimarul Nicolae Gnatiuc, împreună cu reprezentanţii Comisiei Juridice a Consiliului Local, au stabilit că preluarea prin cumpărare a acţiunilor SC Apă Canal SA Oneşti de către Consiliul Local nu este posibilă, atât din motive juridice cât şi economice.

     In urma analizei documentelor puse la dispoziţie de către conducerea SC Apă Canal s-a constatat că bunurile care aparţin de drept municipalităţii oneştene au fost incluse în actele contabile ale societăţii oneştene fără temei legal. Este vorba de Staţia de epurare a apei Jevreni, Staţia de tratare a apei Cuciur şi de reţeaua de apă şi canalizare din municipiul Oneşti. Toată această infrastructură aparţine de drept municipalităţii oneştene, conform HG 1347/2001. In aceste condiţii, cumpărarea de către Consiliul Local a unor bunuri ce îi aparţin de drept ar reprezenta o încălcare flagrantă a legislaţiei. De asemenea, s-a constatat că SC Apă Canal SA are un nivel foarte ridicat al datoriilor, situaţie care ar afecta bugetul Municipiului Oneşti în cazul în care s-ar cumpăra acţiunile firmei de distribuţie a apei.

     Conducerea Primăriei Municipiului Oneşti şi reprezentanţii Comisiei Juridice a Consiliului Local au stabilit că singura soluţie legală şi în beneficiul locuitorilor municipiului este promovarea unei acţiuni de evacuare a Staţiei de epurare Jevreni şi a Staţiei de tratare Cuciur astfel încât acestea, împreună cu reţeaua de apă şi canalizare din municipiu să fie preluate în cel mai scurt timp de către Consiliul Local, proprietarul de drept al infrastructurii.

     Obiectivul principal al acestei acţiuni îl constituie aderarea la Compania Regională de Apă Bacău în vederea atragerii de fonduri europene necesare înnoirii conductelor de transport a apei în municipiul Oneşti.

Primar Interimar, Alexandru CRISTEA

Viceprimar, Nicolae GNATIUC

Preşedinte Comisia Juridică a Consiliului Local, av. Gheorghe ENE

Vezi și
Social

NEWS ALERT - Trafic oprit in Oituz, judetul Bacau din cauza zapezii si a copacilor cazuri pe carosabil

Iarna in toata regula in zona Oituz, din judetul Bacau. Traficul este oprit la aceasta ora, intrucat…
Vezi mai mult
Social

Implementeaza Campanii PPC eficiente în România

Marketingul online a căpătat o amploare deosebită în ultimii ani, de aceea multe firme caută…
Vezi mai mult
Social

Unde găsești cele mai bune centrale pe peleți

În primul rând, peleții ca și combustibil solid reprezintă o opțiune mult avantajoasă din…
Vezi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *