Autostrada Moldovei A 7/ Când termină firmele lui UMBRĂRESCU primele loturi! Anunțul de ultimă oră

Cel puțin două din cele patru loturi ale secțiunii Buzău-Focșani de pe Autostrada Moldovei ar putea fi deschise la sfârșitul anului viitor, anunță Cristian Pistol, șeful CNAIR.

Într-un interviu pentru publicația Gândul, Cristian Pistol a precizat că, pe lângă loturile Pizzarotti-Retter și Trace-Coni de pe secțiunea Ploiești-Buzău, în 2024 se așteaptă să se poată circula și pe cel puțin două loturi dintre Buzău și Focșani. Șeful CNAIR spune că „mobilizarea constructorului este foarte bună“, el amintind și deexplozia magistralei de gaz  pe secțiunea Focșani-Bacău. În urma exploziei, au murit patru oameni și alți cinci au fost răniți.

,,Sunt convins că pe următoarea secțiune, de la Buzău la Focșani, cel puțin două loturi vor fi gata anul viitor. Termenele de finalizare nu sunt așa de scurte. Mobilizarea este una foarte bună. Păcat că am avut și un necaz pe această secțiune. Să fim mai atenți cu toții ca să nu se mai producă astfel de evenimente negative cu pierderi de vieți omenești. Antreprenorul e serios. Condițiile să circulăm și pe această secțiune de autostradă sunt mari”, a precizat Cristian Pistol.

UMB lucrează în prezent pe 10 loturi din cele 13 ale A7 Ploiești – Pașcani, finanțată prin PNRR, respectiv toată secțiunea de la Buzău la Pașcani. De la Ploiești la Buzău se lucrează pe primele două loturi.

Distribuie articol
comentezi?!