Autostrada Moldovei : Asocierea Pizzarotti -Retter a ajuns la 34 % execuție pe lotul 1 după un progres de 5 % în octombrie. Pe lotul 2, Trace-Coni este la 30 %

Luna octombrie a adus un progres destul de bun pe primele două loturi ale Autostrăzii Moldovei A 7, Asocierea Pizzarotti-Retter ajungând la 34 % execuție pe lotul 1 Ploiești-Mizil, cu 5 procente evoluție față de graficul anterior, iar Asocierea Trace-Coni la 30 %, potrivit actualizării de șantier pe care a publicat-o Compania de Drumuri.

Pe lotul 1 Dumbrava (A3) -Mizil Pizzarotti-Retter a început ridicarea grinzilor la nodul rutier de la Dumbrava și are termen de finalizare revizuit pentru 3 octombrie (primul termen din contract era aprilie 2024, apoi 24 septembrie). În funcție de vreme, constructorul încearcă asfaltarea pe 8 kilometri până la sfârșitul anului.

Antreprenor: Asocierea Impresa Pizzarotti&SPA – Pizzarotti SA – Retter Projectmanagement SRL; Lungime: 21 km.; Durată contract (inițial) : 20 de luni; Valoare contract: 1,468 miliarde de lei, fără TVA; Sursă de finanțare: PNRR; Ordin de începere: 22.08.2022.

Pe lotul 2 Mizil-Pietroasele (28 km.) Asocierea bulgaro-română Trace-Coni a ajuns la 30 %, potrivit actualizării CNAIR, dar se menține termenul din contract aprilie 2024, deocamdată fără a acorda o extensie precum s-a făcut pe lotul 1. Cu mobilizarea insuficientă a constructorului bulgar, termenul este imposibil de respectat.

Chiar dacă se primele două loturi se vor termina la sfârșitul anului legătura cu Buzăul și loturile UMB nu se va putea asigura pe A 7 în lipsa lotului 3 Pietroasele-Buzău (14 km.). Contractul cu Nurol pentru lotul 3 ar urma să fie semnat până la sfârșitul anului cu termen de execuție de 20 de luni.

Sursa: economedia.ro

Distribuie articol
comentezi?!