BACĂU: În minivacanța de Rusalii s-au înregistrat 124 de apeluri la 112

În minivacanța prilejuită de Sărbătoarea Rusaliilor și de Ziua Internațională a Copilului, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții,  precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au răspuns unui număr de 124 de apeluri primite pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112. Astfel, în intervalul menționat s-a intervenit în 67 de situții pentru acordarea ajutorului medical de urgență, pentru lichidarea a 12 incendii, în șase misiuni pentru asistența persoanelor și au fost executate alte 17 misiuni în sprijinul comunităților.

Printre intervențiile semnificative înregistrate în intervalul de referință, amintim:

            Incendiu produs la un ansamblu de anexe din comuna Secuieni

În data de 05 iunie a.c., pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină în comuna Secuieni, sat Secuieni pentru lichidarea unui incendiu ce se manifesta la mai multe anexe ale unui singur proprietar.

De urgență, la locul indicat s-au deplasat mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău, respectiv trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără, la nivelul a patru anexe gospodărești pe o suprafață de aproximativ 150 mp și la nivelul acoperișului casei de locuit, pe o suprafață de aproximativ 40 mp.

În urma acestuia au ars anexele și acoperișul locuinței pe suprafețele menționate, bunurile depozitate în interiorul acestora și au fost afectate două proprietăți învecinate.

Din cercetările efectuate la fața locului, cauza probabilă de producere a incendiului este coșul de fum deteriorat.

Intevenție pentru asigurarea măsurilor PSI la un accident rutier produs în comuna Răcăciuni, sat Fundu Răcăciuni

În cursul serii de luni, 05 iunie a.c., pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină în comuna Răcăciuni, sat Fundu Răcăciuni, în urma unui apel primit pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112, care anunța producerea unui accident rutier.

De urgență, la locul indicat s-a deplasat o autospecială de descarcerare, o ambulanță SMURD, o autospecială de stingere și o ambulanță SAJ.

În urma accidentului au rezultat două victime de sex masculin, respectiv un adult și un minor. Din nefericire, în ciuda eforturilor depuse de personalul medical prezent la fața locului, conducătorul autoturismului nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul. Cea de-a doua victimă coștientă, policontuzionată, a fost preluată de  echipajul SMURD, în vederea transportului la Unitatea Primiri Urgențe Bacău, pentru investigații medicale.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor care se impuneau la locul producerii evenimentului.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău solicită cetățenilor anunțarea tuturor evenimentelor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător, la Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Distribuie articol
comentezi?!